Make-up Ogen Voor hem

Beautyredacteur probeert wimpergroeimiddel Latisse

latisseIn Amerika zijn vrouwen en artsen al maanden in de ban van het eerste werkzame wimpergroeimiddel, uit de stal van Botox producent Allergan: Latisse. Oorspronkelijk bedoeld om glaucoom te verminderen, bleek het spul ook oogharen te kunnen laten groeien. Om de medicinale werkzaamheid op peil te houden is het goedje nu voor cosmetisch gebruik ook alleen via de arts verkrijgbaar. Een beautyredacteur die vond dat ze toch maar schamele wimpers had, begon er vol goede moed aan. Want tsja, een randje wimpers vergroot het oog ook optisch, en wie (als is het maar optisch) grote ogen heeft als vrouw heeft seksuele kracht en dus betere overlevings- dan wel voortplantingskansen…:-)

Elke avond bedruppelde ze de wimperrand. Na een week zag ze niets, na twee weken ook niet, na drie weken meende ze iets te zien maar twijfelde ze nog of het gezichtsbedrog was, maar na enig meetwerk waren de haartjes net iets minder dat een mm gegroeid. Na vier weken kwam de klad erin. Ze raakte gedemotiveerd, al was het alleen maar omdat er bijverschijnselen opkwamen; een gevoel van zonverbrande oogleden. Maar in die week noteerde ze wel een totale groei van 1 mm van het haar, en daar bleef het dan ook bij. Ze heeft het spul uiteindelijk in het medicijnkastje gegooid bij nog wat mascararommel. Aardig om te vermelden vond ze wel dat, doordat de haartjes nu een kabouterpiemellengte langer waren, ze ook makkelijker de wimperkrultang kon hanteren.

Helaas, wie stopt met Latisse is binnen no time weer terug bij af, met ienie mienie haartjes. Maar je moet wel zeer gemotiveerd zijn en eigenlijk een mega hangup met je karige haargroei hebben om het dus vol te houden. En zo gaat het helaas met alles in schoonheid: een kwestie van een lange adem, geld en geloof ,voor uiteindelijk kleine resultaten. Maar ja, zeker als de psyche in het geding is, en de behandeling je ziel net weer over de rand kan laten kijken in een landschap waar de zon wel schijnt, heb je toch veel gewonnen. Al was het alleen maar een druppel meer gevoel van eigenwaarde.

Binnenkort berichten wij over een BeautyJournaal lezeres die voor ons het wimperverdikkingsmiddel van Lancôme gebruikt een viertal weken.

Oh ja, beautysocialite en fervent Twitteraar Wendy Lewis heeft een hele waslijst aan tips op gesteld om toch met Latisse op een handige manier aan de slag te kunnen gaan, zodat je het hopelijk langer volhoudt. Je leest het hier.

Lees ook:

 

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.