Psychologie

Glamour USA breekt lans voor naaktmodel van 81 kg

De vrouw weegt 81 kilo en heeft maat 44. Welldone girl, dat weeg ik ook en heb ook maat 44!! Helemaal normaal (ben trouwens 1.82 cm). Wat een gezeik zeg, op Twitter zijn er vrouwen/journalisten die menen dat dit werkelijk toch wel een hoop gewicht is. Get a life….

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

12 reacties

 • Nee hoor Monique, klinkt helemaal niet gek. Het is veel belangrijker om je te focussen op je gezin, werk en andere positieve zaken dan met je leeftijd bezig te zijn. Waarheid als een koe. Maar in momenten van zwakte kan ik het me wel aantrekken, dat gezeur over 40+ zijn.
  Oei, ik klink wel heel erg Oprah-achtig nu 🙂

 • Wat ik juist zo heerlijk vind aan het 40+ zijn, is dat je dat rigide schoonheidsideaal eindelijk los mag, kan en wil laten! Dat is vrijheid!

 • Thanx, Monique. Ik heb de boekbeschrijving eerst gelezen en het boek gelijk besteld bij Cosmox.
  Schoonheidsidealen zijn er door de eeuwen heen altijd geweest maar ik maak me wel eens zorgen over de verheerlijking van het jong zijn. Laat ik niet hypocriet doen: ik smeer ook graag en eet ook gezond om de rimpeltjes zo lang mogelijk weg te houden maar het lijkt bijna alsof ouder worden en zijn een misdaad is. En het begint bij veertig….
  Nou, ik weet niet hoe het bij jou is maar ik voel me op alle vlakken veel beter dan 10 jaar geleden. Mijn zus en zwager zijn overigens allebei vorige maand 40 geworden en geven morgen een groot feest. Er waren serieus mensen die zeiden: maar dat is toch geen reden om te vieren…….:-)

 • maya, het zegt meer over hen dan over jou hoor. wellicht voelen ze zich zelf onzeker over het ouder worden en hun eigen fysieke verschijning. vergeet niet dat mensen sterren zijn in het projecteren van hun eigen onzekerheden op een ander:-)

  Je moet het boek Moeders mooiste eens lezen van seksuologe/psychologe Liesbeth Woertman, deels wel een wetenschappelijke verhandeling maar zeer toegankelijk geschreven en verklaart (althans vanuit haar optiek dan – zeg ik met nadruk omdat niet iedereen eens is met haar feministische standpunten) veel over de ziekte die schoonheidsideaal heet (dat wordt ziekte is van mij hoor…zijn niet haar woorden) – ze kijkt heel erg naar invloeden vanuit verschillende disciplines waaronder de media maar ook de wijzes waarop moeders van alles op hun dochters projecteren etc.

 • En de leeftijd….dat zijn meestal de leeftijdsgenoten of de net wat oudere, gek genoeg. Waarom doet leeftijd er zo toe? Jong wordt geassocieerd met schoonheid en succes en oud met versleten.

 • Meestal collega’s. Dan komt de verjaardag er weer aan en dan trakteer je in de koffiekamer en word je gefeliciteerd: “HOE oud ben je? 44?? Zou je niet zeggen….wat zie je er goed uit voor je leeftijd”.
  Ach, het is waarschijnlijk allemaal goed bedoeld maar ik vind dat er zo’n raar etiketje wordt geplakt op vrouwen van 40 en ouder.. Of ben ik nu wat negatief?

 • Weet je waar ik ook zo moe van wordt? Voor mijn 40ste zeiden ze: je ziet er goed uit. Nu zeggen ze (ik word volgende maand 44): je ziet er goed uit voor je leeftijd… Die laatste drie woorden…Het lijkt wel of het stopt na je 40ste…Zucht.

 • prachtvrouw en wat een ongelofelijk geneuzel, wat voor wereldbeeld hebben die journalisten die dit soort verhalen neerpennen? by the way, engelse vrouwen staan uberhaupt bekend om hun curves. weet nog wel dat ik tien jaar geleden (god, wat lang alweer) uitging in Birmingham hartje winter en die meiden inde kortste rokjes en laagst gedecolleteerde truitjes naar de disco gingen. het is de engelsman(vrouw) niet vreemd om het vleselijke te laten gulpen…*wink*

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.