Het vakblad Cosmetics & Toiletries tipt over drie (redelijk) nieuwe, veelbelovende anti-oxidante stoffen voor huidverzorging.

01:19 - 00:47
luistertijd 01:19 - leestijd 00:47

Het vakblad Cosmetics & Toiletries tipt over drie (redelijk) nieuwe, veelbelovende anti-oxidante stoffen voor huidverzorging.

Volgens het wetenschapsblad  Journal of Cosmetic Dermatology, is L-ergothioneine zo’n nieuwkomer. Een stabiele stof die gevonden wordt in eetbare planten, maar ook in dierlijk weefsel. Als de onderzoekers het vergelijken met een andere krachtige vrije radicalenvanger als Idebenone, zijn ze zelfs nog positiever over deze stof. Het prettige is dat de keratinocyten ook receptoren voor deze stof hebben, en hem dus makkelijk kunnen oppikken. Waar de meeste anti-oxidanten rond de cellen in de zg. matrix blijven, kan deze stof daadwerkelijk penetreren in de cel.

 Zeer tevreden zijn ze ook over de vitamine B niacinamide, een stokpaardje van Procter & Gamble dat het in heel wat Olaz huidverzorgingsproducten gebruikt. Deze stof is multifunctioneel: het stimuleert de celvernieuwing, verdikt de huid, gaat glycatie tegen en heeft pigmentafremmende eigenschappen, plus de eigenschap om vrije radicalen af te weren.

Tot slot wordt ook ferulisch zuur genoemd. Vooral in combinatie met vitamine C en vitamine E. Benadrukt wordt ook dat combinaties van verschillende anti-oxidanten nog altijd het beste werkt, omdat ze elkaar dan kunnen versterken. Ferulisch zuur wordt momenteel gebruikt in o.a. een anti-aging lijn van Helena Rubinstein.

Lees ook