shop La Roche-Posay Anthelios Mineral One spf 50 La Roche-Posay Anthelios Mineral One spf 50 bevat alleen titaandioxide en kleurpigmentjes. Heerlijk als dagbescherming en make-up. In 5 kleuren. Bekijken Ik heb er vorig jaar al eens op een voormalig blog over geschreven. Fillerarts Helga van den Elzen gebruikt de spuit al langer om kleine correcties […]

01:39 - 00:59
luistertijd 01:39 - leestijd 00:59

Ik heb er vorig jaar al eens op een voormalig blog over geschreven. Fillerarts Helga van den Elzen gebruikt de spuit al langer om kleine correcties op neuzen uit te voeren. Bijvoorbeeld een bobbel minder zichtbaar te maken door de lijn van de neusbrug meer glooiend te maken. Hierdoor lijkt de neus kleiner, het is een optische truc. De prijzen gingen vorig jaar nog vanaf 350 euro. Je zou nu zelf even moeten informeren naar de huidige tarieven.

Overigens zijn KNO-artsen niet onverdeeld positief over deze ontwikkeling, omdat ze het neusgebied veel te gevoelig vinden. Zenuwen zouden geraakt kunnen worden. Het is onduidelijk of de injectable toch niet ‘aan de wandel gaat’ in het gebied en daardoor andere problemen gaat veroorzaken. De neus is een belangrijk orgaan, met veel meer functies dan de huid alleen, zoals de beroemde plooi tussen neus en mond die veelvuldig wordt ingespoten om minder diep te maken. En laat je vooral niet met permanente fillers behandelen, zo stelt een arts in Amerika, met middelen als ArteFill. Ook waarschuwt hij voor het niet permanente maar wel langdurig werkende (2 jaar wordt gezegd) Radiesse. Er zijn gevallen bekend waarbij celdood optrad, waardoor er dus gaten in de neus vallen en dit operatief weer gedicht moet worden. Nu zijn dit maar enkele gevallen, maar het is altijd van belang eventuele bijwerkingen goed te kennen.

Lees ook:

Kan Botox acne verminderen?

Tijd voor een ingreep? Het gezicht krijgt voorrang

Geen borstlift maar een inwendige beha. Leuk, maar zeker niet heilig

Lees ook