Hoi Babs, Wat stuurde je een leuke mail! Je bengt gelukkig niet de enige met dit dilemma.

02:03 - 01:13
luistertijd 02:03 - leestijd 01:13

ooglift-voor-babsHoi Babs,

Wat stuurde je een leuke mail! Je bengt gelukkig niet de enige met dit dilemma. Veel vrouwen stellen mij deze vraag.

Een facelift is nog helemaal niet nodig.  maar ik kan me je wens wel voorstellen. De huid gaat toch meer hangen en wordt iets slaper naarmate je ouder wordt. Wat je moet doen als de oogleden slapper worden, is het volgende:

maak een schaduw, oftwel een arcadeboog…..

Ga voor een spiegel zitten met je gezicht iets naar beneden (kin naar beneden) en kijk dan met je ogen recht in de spiegel (je kijkt met je ogen dan iets omhoog). Je ziet dan een schaduw ontstaan, en dat je is arcadeboog. 

arcadeboogEn nu komt het allerblangrijkste, want het is geen kwestie van effe snel een schaduwlijntje trekken. Pak ten eerste een goede kwast, koop er gewoon een. Ik zie te vaak dat vrouwen veel geld uitgeven aan potten creme en parfum, maar niet investeren in goede make-upkwasten met echt, zacht haar. Vervolgens breng de oogschaduw niet van binnen naar buiten aan, want dan maak je gegarandeerd een hangend ooglid, omdat je de schaduw simpelweg te ver doortrekt…nee, je werkt van buiten naar binnen, dat is pas ‘liftend’ werken.  Probeer het maar eens, je zal direct het verschil zien tussen het ene en het andere oog.

Zorg er verder voor, beste Babs, dat je onder je ogen nog een lichte tint maakt, juist omdat daar bij jou een blauwe ondertoon zit. Gebruik hiervoor een highlighter met een rozige tint erin. Bij make-upmerken als Bobbi Brown en Mac vind je dit soort producten.

Binnenkort zal ik workshops gaan geven, ideaal om dus nog meer bij te leren. We houden je op de hoogte!

Groetjes,  Dominique Samuel

Heb jij ook een vraag voor Dominique? Stuur hem naar info@beautyjournaal.nl

Meer make-uptips van Dominique lees je ook hier.

Lees ook