We belden Siko the day after: 'Het was helemaal top! De sfeer bij die show is altijd zo goed.

02:36 - 01:33
luistertijd 02:36 - leestijd 01:33

We belden Siko the day after:
‘Het was helemaal top! De sfeer bij die show is altijd zo goed. In de zaal naast ons, werd een Cubaanse salsa-avond gehouden. Terwijl wij stonden te föhnen, werd er achter ons heerlijk salsa gedanst. Dit gaf zo’n relaxte sfeer! Ik vind het trouwens ook erg knap van een merk dat vooral bekend is om de onderbroeken, er ieder jaar weer zo’n spektakel van weet te maken.’

En dat mediaspektakel is grotendeels te danken aan Doutzen Kroes. Zij kwam voor de tweede keer braaf opdragen om de show te openen en sluiten. Groot geld krijgt ze er niet voor, weet Siko te vertellen. ‘ Het is een vriendendienst. Iemand die bij Björn Borg werkt heeft haar is het begin van haar carrière enorm gesteund. Hij regelde allerlei leuke klussen voor haar toen niemand nog wist wie Doutzen was. Als blijk van waardering loopt zij ieder jaar weer mee voor een heel lage vergoeding. Ze hoeft het dus niet te doen, ze krijgt er geen tonnen voor zoals bij Victoria’s Secret. Dit schetst ook een goed beeld van haar karakter. Ze is heel normaal en nuchter gebleven. Super!’

Beeld: Textilia.nl/Jeroen Snijders

‘Hoe het is om met haar te werken? Helaas hebben wij Doutzen’s haar niet gedaan. Dat doet haar boeker Mo altijd. Hij is voor oorsprong ook kapper. Wel jammer ja, haha, maar ik heb 1,5 jaar geleden al een keer met haar gewerkt voor een campagne van Tommy Hilfiger. Ik weet nog dat ik toen zo versteld stond van haar schoonheid. Ze kwam binnen en ik dacht; hier hoeft niets meer aan te gebeuren. Bleek dat ze net uit haar bed kwam gerold. Onvoorstelbaar.’

De overige modellen had Siko wel onder handen genomen. ‘Ik heb gekozen voor een steile look, maar wel met wat meer volume en textuur. Zo’n strakke, slikke Versace-look, past niet bij een sportief merk als Björn Borg. Daarbij was de catwalk heel robuust en zwart, dus een beetje meer textuur in het haar staat dan beter. Sport en Seks, dat was het!’

 Helaas had Siko geen camera bij zich om enkele mooie beelden voor ons te schieten. Het is nu wachten op het officiële persbeeld van het pr-bureau!

Bekijk hier ook het filminterview dat wij met Doutzen Kroes hadden in Amsterdam.

Lees ook