Droge huid Gevoelige huid Gezondheid Parfum

Parfum in babycosmetica vergroot risico contactallergie

babyhuidDe vijftien stoffen staan op de lijst van 26 verboden stoffen opgenomen in de Cosmetics Directive, omdat ze een verhoogd risico op contact eczeem geven, zo meldt Cosmetics Design .

Maria Llompart van de Universiteit van Santiago de Compostela is van mening dat baby’s extra risico lopen omdat ze relatief lang in badwater zitten en het water tijdens het spelen ook binnenkrijgen. Ze pleit ervoor dat de wetgeving voor parfumstoffen nog strenger wordt voor kinderen onder de drie jaar. Ook de Engelse handelsorganisatie voor de cosmetica-industrie, de CTPA, deelt haar mening dat er nog zorgvuldiger naar de veiligheidstesten voor cosmetica gekeken moet worden.

De International Fragrance Association reageert overigens op het onderzoek dat de gevonden hoeveelheden parfumstoffen in het badwater dermate laag zijn dat het risico’s kan opleveren, Zo was er het veel gebruikte linalool gevonden in een hoeveelheid die te vergelijken is met een druppel in een zwembad. De organisatie is van mening dat de wetenschappers vooral als doel hadden een nieuw meetinstrument uit te proberen en en passant hun bevindingen tijdens een proef ook maar meteen naar buiten hebben gebracht. Ze stellen ook dat de huidbarriere van een baby net zo sterk is als van een volwassene.

Lees ook:

BeautyJournaal TV: Voedzame olijfbehandeling van Ella Bache

De beste creme voor de gortdroge huid met veel omegavetzuur

De meest gemaakte huidverzorgingsfouten

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen