De vijftien stoffen staan op de lijst van 26 verboden stoffen opgenomen in de Cosmetics Directive, omdat ze een verhoogd risico op contact eczeem geven, zo meldt Cosmetics Design .

01:28 - 00:52
luistertijd 01:28 - leestijd 00:52

De vijftien stoffen staan op de lijst van 26 verboden stoffen opgenomen in de Cosmetics Directive, omdat ze een verhoogd risico op contact eczeem geven, zo meldt Cosmetics Design .

Maria Llompart van de Universiteit van Santiago de Compostela is van mening dat baby’s extra risico lopen omdat ze relatief lang in badwater zitten en het water tijdens het spelen ook binnenkrijgen. Ze pleit ervoor dat de wetgeving voor parfumstoffen nog strenger wordt voor kinderen onder de drie jaar. Ook de Engelse handelsorganisatie voor de cosmetica-industrie, de CTPA, deelt haar mening dat er nog zorgvuldiger naar de veiligheidstesten voor cosmetica gekeken moet worden.

De International Fragrance Association reageert overigens op het onderzoek dat de gevonden hoeveelheden parfumstoffen in het badwater dermate laag zijn dat het risico’s kan opleveren, Zo was er het veel gebruikte linalool gevonden in een hoeveelheid die te vergelijken is met een druppel in een zwembad. De organisatie is van mening dat de wetenschappers vooral als doel hadden een nieuw meetinstrument uit te proberen en en passant hun bevindingen tijdens een proef ook maar meteen naar buiten hebben gebracht. Ze stellen ook dat de huidbarriere van een baby net zo sterk is als van een volwassene.

Lees ook:

BeautyJournaal TV: Voedzame olijfbehandeling van Ella Bache

De beste creme voor de gortdroge huid met veel omegavetzuur

De meest gemaakte huidverzorgingsfouten

Lees ook