shop Olaplex Bonding Oil No 7 voor stug pluizig krul haar Favoriet bij Harriet! Het maakt haar droge, krullerige haar heel mooi glad, doorkambaar en met een prachtige kruldefinitie!   Bekijken ‘Mensen gebruiken vaak te weinig zonnebrandcrème. Om de werkelijke SPF bescherming te krijgen die op het product aangegeven staat, moet je 2 mg/cm2 op […]

01:04 - 00:38
luistertijd 01:04 - leestijd 00:38

‘Mensen gebruiken vaak te weinig zonnebrandcrème. Om de werkelijke SPF bescherming te krijgen die op het product aangegeven staat, moet je 2 mg/cm2 op de huid aanbrengen. Met deze hoeveelheid wordt de SPF factor bepaald die aangegeven is op de zonnebrandcrème. Uit onderzoek blijkt dat er veel minder aangebracht wordt: slechts tussen de 0,5 en 1,3 mg/cm2. Gemiddeld wordt de gebruiker van zonnebrandcrème dus slechts tussen de 25 en 50% beschermt van wat hij verwacht (http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=1128750).

‘Om zeker te weten dat je genoeg zonnebrandcrème gebruikt op je gezicht kun je als richtlijn 2,5 ml of een halve theelepel aanhouden (http://www.cancerinstitute.org.au/cancer_inst/publications/pdfs/2008-01-18_sunscreen.pdf).

‘De volgende grafiek laat zien dat bij gebruik van de 1 mg/cm2 de beschermingsfactor van SPF 50 afneemt naar een SPF 8.

(bron: Peter Velthuis Kliniek)

Lees ook:

Dik smeren een must (dit is het artikel dat we hierboven aanhalen)

Feiten en fabels over zongedrag

Lees ook