shop Dermasence BarrioPro gezichtsemulsie De favoriet van onze skincare pro Gerti! Deze crème is geschikt voor alle huidtypen en herstelt de huidbarrière. Je kunt hem twee keer per dag of naar behoefte gebruiken. Hij trekt lekker snel in en is ideaal na een retinol serum en aha’s of bha’s.  Je weet wel: serums met zuren. […]

01:04 - 00:38
luistertijd 01:04 - leestijd 00:38

‘Mensen gebruiken vaak te weinig zonnebrandcrème. Om de werkelijke SPF bescherming te krijgen die op het product aangegeven staat, moet je 2 mg/cm2 op de huid aanbrengen. Met deze hoeveelheid wordt de SPF factor bepaald die aangegeven is op de zonnebrandcrème. Uit onderzoek blijkt dat er veel minder aangebracht wordt: slechts tussen de 0,5 en 1,3 mg/cm2. Gemiddeld wordt de gebruiker van zonnebrandcrème dus slechts tussen de 25 en 50% beschermt van wat hij verwacht (http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=1128750).

‘Om zeker te weten dat je genoeg zonnebrandcrème gebruikt op je gezicht kun je als richtlijn 2,5 ml of een halve theelepel aanhouden (http://www.cancerinstitute.org.au/cancer_inst/publications/pdfs/2008-01-18_sunscreen.pdf).

‘De volgende grafiek laat zien dat bij gebruik van de 1 mg/cm2 de beschermingsfactor van SPF 50 afneemt naar een SPF 8.

(bron: Peter Velthuis Kliniek)

Lees ook:

Dik smeren een must (dit is het artikel dat we hierboven aanhalen)

Feiten en fabels over zongedrag

Lees ook