shop Wella Professionals Invigo Aqua Pure reinigende shampoo Deze topshampoo helpt om restjes haarverf, stylingproducten en chloor diepreinigend uit je haar te wassen. Bekijken Deze arts, Simon Ourian, kwam na experimenten met Botox op zijn moeder die last had van hoofdpijn door chemotherapie (Botox kan hoofdpijnen laten verdwijnen voor the time being) erachter dat het […]

02:16 - 01:22
luistertijd 02:16 - leestijd 01:22

Deze arts, Simon Ourian, kwam na experimenten met Botox op zijn moeder die last had van hoofdpijn door chemotherapie (Botox kan hoofdpijnen laten verdwijnen voor the time being) erachter dat het haar op haar hoofd ervan begon te groeien. Dus dacht de slimme man, dit is het ei van Columbus!

Hij zegt nu dat hij de afgelopen drie jaar er zo goed heeft mee kunnen experimenteren in zijn kliniek op gewillige patienten dat hij middels slimme pr zijn bericht de hele wereld over krijgt.

Maar hoe kan Botox dit nou doen? BeautyJournaal ging te rade bij Ids Boersma, een arts in Nederland die verstand heeft van haarverlies. Ten eerste zijn er nog geen wetenschappelijke publicaties verschenen, Ids had er dan ook nog niet van gehoord (hij leest de populaire semi vaksites niet, die wij wel lezen). Dus hij moet speculeren wat mogelijk is: ‘Er wordt in de artikelen gerept over het nu van een betere doorbloeding. Botox verslapt spieren waardoor bloedvaten meer ruimte krijgen om open te gaan staan, en er dus een toegenomen doorbloeding plaats vindt. Dat klopt. Alleen heb je daar bij erfelijke kaalheid helemaal niets aan, omdat dat een hormonale kwestie is.’

‘Verder zou deze arts het inzetten bij auto immuunaandoeningen als alopecia areata. Het is mij een raadsel hoe een verbeterde doorbloeding deze immuunziekte zou kunnen uitschakelen. De toegevoegde vitaminen, die ook niet nader worden genoemd, zouden eveneens die doorbloeding een prikkel moeten geven. Was het maar waar dat je door ontspanning in dat haargebied weer haar kunt laten groeien,dan was zo’n behandeling al lang op de markt geweest.’

Boersma besluit dat hij heel graag het wetenschappelijk onderzoek van de arts zou willen zien, en wij natuurlijk ook. We gaan het opvragen. Je hoort dus nog van ons.

Lees ook:

In Monique’s beautyboek Mooi zijn en Mooi blijven wordt een heel hoofdstuk aan haarproblematiek gewijd. Je koopt het tot eind juli voor 15 euro met deze actiecode: 502-18837. Bestellen doe je hier.

Op beautyJournaal TV: persoonlijk interview met topkapper John Frieda over haarverzorging, siliconen en haarverven

Lees ook