shop Perricone MD No Make Up liquid Bronzer Ideaal voor een make-up loos dagje: voor een warme glow op je huid. Ook ideaal om te mengen met je dagcrème. Bekijken Er wordt al geruime tijd gebruik gemaakt van methoden om het onderhuidse vet eerst vloeibaarder te maken voordat het door liposuctie wordt opgezogen. Dit kan […]

02:09 - 01:17
luistertijd 02:09 - leestijd 01:17

Er wordt al geruime tijd gebruik gemaakt van methoden om het onderhuidse vet eerst vloeibaarder te maken voordat het door liposuctie wordt opgezogen. Dit kan er door vloeistof in te spuiten die tegelijkertijd verdovend werkt (tumescent liposculpture, waarmee Loek Habbema echt een specialist is in ons land), maar het kan ook door het te verwarmen met straling, zoals radiofrequentie. Hiervoor kwam de laatste jaren het apparaat de Vaser in de belangstelling. Op zich niet nieuw, maar het apparaat en daarmee de techniek was nu danig verfijnd dat het vooral voordelen en nog nauwelijks nadelen zou opleveren. De Vaser was ooit in discrediet geraakt omdat de chirurg die er niet voldoende handzaamheid in hand onderhuid zou kunnen verbranden met alle gevolgen van dien, maar ook dat er geen gelijkmatige verwarming zou ontstaan. Voordeel van tegelijkertijd verwarmen en zuigen in dat er ook direct een huidverstrakking plaatsvindt, omdat het elastische weefsel krimpt door de hitte.

De Canadese arts dr Mulholland introduceerde op dat Engelse congres de BodyTite. Een verwarmend apparaat (tot 42 C) dat de huid zo laat krimpen door vetcellen op te lossen dat het een lipo voor kleinere ingrepen kan vervangen. Hiervoor wordt overigens nog wel eerst een verdovende vloeistof in het weefsel gespoten. Het bi-polaire radiofrequente apparaat heeft een interne en een externe elektrode. De interne elektrode die dus in de huid gaat is gecoat met Teflon tot aan de kop waar de warmte uit komt. Het veroorzaakt zowel een krimp als een smelten van weefsel incl bloedvaten. De externe elektrode levert zeer geconcentreerde energie af door de huid heen en meet tegelijkertijd de huidtemperatuur om oververhitting te voorkomen. Volgens de arts levert dit zo’n gecontrolleerde behandeling op dat er nog weinig fout kan gaan met deze krimp- en smeltmethode. Wij zullen eens navraag doen bij Nederlandse specialisten. Maar bekijk in de tussentijd deze animatie film eens, best intrigerend.

Lees ook:

Kun je ooit van cellulite af komen?

Verlangen naar Michelle Obama’s gespierde armen

Lees ook