shop NARS Climax Extreme Mascara Harriet is fan! ‘Een diepzwarte kleur, en met 1 streek heb je al waanzinnig volume. Deze mascara scheelt je tijd!’ Bekijken De werkzame stof in Aspirine is salicylzuur en dat wordt van origine uit de berken boom gewonnen. Het functioneert als een hormoonachtige stof en helpt de boom te groeien. […]

01:10 - 00:42
luistertijd 01:10 - leestijd 00:42

De werkzame stof in Aspirine is salicylzuur en dat wordt van origine uit de berken boom gewonnen. Het functioneert als een hormoonachtige stof en helpt de boom te groeien. Een chemisch verwante, maar niet identieke stof, wordt uit dezelfde oorsprong ook in Aspirine gebruikt. Dan heeft het het vermogen om in het menselijk lichaam om prostaglandines, hormoonachtige stoffen die vrijkomen bij pijn, af te remmen.

De stof is een zuur en heeft een etsende werking en daarom zijn die vrouwen er zo lyrisch over als ze het verpulveren en er een papje van maken. Daarom roepen ze dat hun huid er zo glad van wordt, de porien verkleinen, acne vermindert en zelfs pigmentvlekken minder zichtbaar worden.

Wij hebben het nog niet geprobeerd en zullen dat ook zeker niet doen. Waarom zou je gaan kliederen als er ook gewoon cosmetica te koop is waarin deze stof zit. In cosmetica heet de stof beta-hydroxy zuur of wel BHA.

Lees ook:

Exfolieren, kun je het overdrijven?

Een slokje bacterien is goed voor de huid

Bergman Beautycare belooft kleinere porien

Lees ook