shop Pascaud minerale foundation in poeder Pascaud make-upproducten bestaan uit 100% zuivere pure mineralen van farmaceutische kwaliteit. De foundationpoeder is in maar liefst 7 tinten verkrijgbaar. Bekijken Onlangs was er weer internationale Ocean Day, op 8 juni wel te verstaan. De ze World Ocean Day is uitgeroepen door de Verenigde Naties. De oceaan is onze […]

02:58 - 01:47
luistertijd 02:58 - leestijd 01:47

Onlangs was er weer internationale Ocean Day, op 8 juni wel te verstaan. De ze World Ocean Day is uitgeroepen door de Verenigde Naties. De oceaan is onze oorsprong, de meest ultieme bron van leven, en haar bewoners, waaronder zeker de algenplant, bevat werkelijk alle stoffen die ook een mens nodig heeft om te overleven, bovendien in de meest geconcentreerde vorm. Zelfs ons bloedplasma is grotendeels opgebouwd uit dezelfde stoffen als het zeewater. Hoe zeer het wellicht niet zo lijkt, we zijn absoluut nauw verwant aan het zeeleven in dat opzicht.

Columniste Anna Marie Solowij van de Financial Times schreef er een fijne column over. De Telegraaf deed dat nog eens dunnetjes over (zoek de verschillen…, of hebben beiden zich bediend van een slim verspreid persbericht?), maar dat terzijde.

Solowij meldt dat het Franse merk halgo haar algen oogst aan de Bretonse kust. Het bedrijf onderhoudt nauwe betrekkingen met de Marine Conservation Society en heeft deze zomer bijgedragen aan het schoonmaken van twee belangrijke toeristenstranden. Thalgo is een van de beroemdste merken voor de spa.

In de jaren negentig werd het ook in Nederland groot en gold het voor mij als journalist als een peiler om te checken of een spa kwalitatief goed zou kunnen zijn of niet; als er met Thalgo gewerkt werd, dan kon ik ervanuit gaan dat het een kwaliteitsspa was. Mede hieraan ten grondslag lag het boek Ik hou van mij, van Arty de Jong, importeur van Thalgo in Nederland en grondlegster van de totaalkosmetiek, waarbij schoonheid vanuit een holistisch oogpunt bekeken wordt – van binnen en van buiten. En wat heb ik in die tijd veel heerlijke spabehandelingen kregen! Baden, scrubs, pakkingen, daar hoort voor mij de alg onbetwistbaar bij. We zijn ook heel blij dat we je binnenkort met een film kunnen verrassen waarin we een nieuwe spabehandeling van Thalgo kunnen laten zien.

Natuurlijk zijn er meer merken die de oceaan een warm hart toe dragen, zo meldt Solowij ook. Neem La Mer, de beroemde koud gefermenteerde algencocktail is wereldberoemd (en helaas peperduur). Net zoals La Prairie steunt La Mer de club Oceana. 100% van de verkopen van een limited edition La mer pot gaat de hele maand juni in Harrods in Londen naar Oceana. Wat La Prairie in deze maand doet, is ons eigenlijk niet bekend geworden. Wel steunden ze ter introductie van hun nieuwe Marine serie Oceana.

Het is bekend dat oceanen niet alleen leeggevist worden maar ook dat ecosystemen door chemicalien uit onder meer cosmetica aangetast raken.

En nu een lekkere feelgood film!

Lees meer:

Ingredienten voor een goede creme

La Prairie’s luxe travelkit voor hem

Genen vertellen of een creme werkt of niet

Lees ook