Hoi Zeline, Ik kan me voorstellen dat rode vlekjes heel vervelend zijn, maar er zijn zeker verschillende manieren om ze te camoufleren.

01:41 - 01:00
luistertijd 01:41 - leestijd 01:00

Hoi Zeline,

Ik kan me voorstellen dat rode vlekjes heel vervelend zijn, maar er zijn zeker verschillende manieren om ze te camoufleren. Als eerste, en dit is meteen de makkelijkste manier, is een goede dekkende foundation prima, zoals een compact foundation (de meest dekkende) waarin dus ook al een extra camouflerend en matterend poeder verwerkt is.

Deze is bijvoorbeeld van Lancome, maar bijna elk merk heeft wel zo’n compact powder. Als je weinig make-up gebruikt, kun je er ook voor kiezen om je dagcreme met je eigen foundation te mengen en daarmee alleen de rode vlekjes te camoufleren.

Heel iets anders is het werken met ‘groen’. De kleur groen is de tegenhanger van rood, en daarmee haal je dus ook het rood uit je huid.Make-up Forever, te koop bij Sephora, heeft een heel handig camouflage doosje met verschillende huidtinten en daarbij zit ook een groene kleur.

Poeder daarna je huid af, om de camouflage te fixeren. In het begin is het wellicht veel werk, maar je krijgt er al snel handigheid in en dan doe je het in 5 minuten! Het afpoederen zou ik wel met een dons doen. Dus met de dons in de poeder en deppend op je plekjes aanbrengen.

 

Succes!

Dominique Samuel

Heb jij een prangende make-up vraag voor onze Dominique? Mail hem naar info@beautyjournaal.nl en je krijgt persoonlijk antwoord. Lees de Q&A’s met Dominique hier.

Lees ook:

Wil jij een gratis haarstyling make-over van onze kapper Siko van Berkel? Dit zijn de voorwaarden (reageer snel!)

Lees ook