shop Wella Professionals Invigo Aqua Pure reinigende shampoo Deze topshampoo helpt om restjes haarverf, stylingproducten en chloor diepreinigend uit je haar te wassen. Bekijken De Tan Through lijn is gemaakt van een speciale stof, Transol, waarin duizenden kleine gaatjes zitten die tot 80% van het zonlicht doorlaten. Don’t worry; met het blote oog zijn de […]

01:50 - 01:06
luistertijd 01:50 - leestijd 01:06

De Tan Through lijn is gemaakt van een speciale stof, Transol, waarin duizenden kleine gaatjes zitten die tot 80% van het zonlicht doorlaten. Don’t worry; met het blote oog zijn de gaatjes niet zichtbaar.

Een prima uitvinding zou je zeggen, maar lang niet iedereen is er blij mee. Richard Clifford van the Karen Clifford Skin cancer charity  zegt hierover in The Telegraph By virtue of the fact they are putting a swimsuit over the skin it would be very difficult to apply sun cream underneath.I think it is a dangerous idea and in the interests of vanity. We recommend UV protected clothing and this is the very opposite.”
K aty Scammell, Cancer Research UK’s SunSmart campaign manager, voegt hieraan toe: “If you can’t be without a tan this summer, fake it, rather than risk burning through a swimsuit and increasing your risk of skin cancer.”
De eigenaar van Kiniki, John Walker, meent dat een extra waarschuwing voldoende is. Hij zei tegen the Telegraph: “They are selling like hot cakes. We only officially launched four weeks ago but we cannot keep up with demand at the moment. We have a disclaimer saying customers have to put on a sensible level of sun block.”

Nu is een overdosis aan zon op je huid nooit gezond, met of zonder bikini. Zoek in de middaguren daarom de schaduw op en smeer je dik in met een factor 30. Zeker wanneer je een Tan Through bikini draagt en de schadelijke uv-straling ook op plaatsen komt die normaal weinig tot geen zonlicht zien.

Lees voor meer zonadvies ook:

De zonnebrandtrends voor zomer 2009

Verstandig in de zon: neem extra anti-oxidanten in

Nanotechnologie en zonnebrandcreme

Lees ook