shop Perricone MD No Make Up liquid Bronzer Ideaal voor een make-up loos dagje: voor een warme glow op je huid. Ook ideaal om te mengen met je dagcrème. Bekijken En zodra er een droog korstje ontstaat, laten we de buitenlucht het genezende werk doen. Dit is immers de beste manier om wondjes te laten […]

01:37 - 00:58
luistertijd 01:37 - leestijd 00:58

En zodra er een droog korstje ontstaat, laten we de buitenlucht het genezende werk doen. Dit is immers de beste manier om wondjes te laten genezen, denkt 89% van de Nederlanders. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Synovate in opdracht van Hansaplast gehouden onder ruim 1000 consumenten. Fout! Engelse wetenschappers kwamen er eind vorige eeuw al achter dat een korstje juist het herstel van de huid vertraagt en dat de huid beter geneest door deze vochtig te houden. Een korstje wordt hard en maakt het daardoor moeilijker om de stoffen aan- en af te voeren die nieuwe huidcellen moeten opbouwen. Bovendien kan er door dat langere genezingsproces onnodig een litteken ontstaan. Daarom komt Hansaplast nu met een pleister die de wond vochtig houdt en het mogelijk maakt wondjes aanzienlijk sneller te laten genezen. Een manier van wondverzorging die veel in ziekenhuizen wordt toegepast. Hansaplast kent hiermee een nieuwe gebruiksfunctie toe aan pleisters, die momenteel voornamelijk worden gebruikt ter bescherming van het wondje tegen vuil (78% van Nederlanders) en het beschermen van kleding tegen bloed (60%).

De nieuwe generatie pleister van Hansaplast houdt de wond juist vochtig door de toevoeging van speciale wondhelende crème. Het resultaat: een sneller herstel van de huid en minder kans op littekens. De toevoeging van wondhelende crème in een pleister is uniek in Nederland. Hansaplast met Wondhelende Crème is vanaf april verkrijgbaar bij drogist en supermarkt en kost €3,29 voor 12 pleisters.

Lees ook:

Beautytreatment voor tienermeiden nieuwe trend

Een vakblad over kleurgebruik

Lees ook