De nieuwe termen laag, gemiddeld en hoog geven een duidelijkere indicatie over de uv-b bescherming voor de gemiddelde consument dan een spf (waarbij je altijd weer moet gaan rekenen hoe lang je ermee in de zon kan).

01:14 - 00:44
luistertijd 01:14 - leestijd 00:44

De nieuwe termen laag, gemiddeld en hoog geven een duidelijkere indicatie over de uv-b bescherming voor de gemiddelde consument dan een spf (waarbij je altijd weer moet gaan rekenen hoe lang je ermee in de zon kan). UV-a wordt aangegeven met een rondje waarin de letters UVA staan.

Ga verder nooit langer dan 15 min onbeschermd in de zon. Mensen met een huidtype 2, de meeste blanke Nederlanders dus, hebben in ons land voldoende aan factoren tussen de 15 en 25. Blijf nooit langer dan 3 uur in de volle zon en smeer heel vaak en vooral dik bij.

Bescherm jezelf nog liever met kleding, zonnebrillen en petten. Bruin kun je ook uit de tube halen.

Heb jij ook een vraag? Mail hem dan naar info@beautyjournaal.nl

Lees ook:

De zonnebrand producttrends van 2009

Zelfbruinende creme verhoogt vrije radicaal reactie in huid

Verstandig in de zon: zorg voor een voorraad anti-oxidanten (uit voeding!)

Biedt de spf 15 in een foundation dezelfde bescherming als in een anti zonnebrandproduct?

De Tan Through bikini zorgt ook voor bruine billen

Nog meer feiten over vrouwen en zongedrag

Zeker in Amerika zijn veel zonnebrandmiddelen niet veilig

Lees ook