Op 1 staat Neutrogena met maar liefst een factor 55, op 2 Aveeno met spf 50, op 3 Bananaboat met spf 50, op 4 Clinique met een degelijke spf 25 en op 5 La Roche Posay Anthelios met spf 40.

01:32 - 00:55
luistertijd 01:32 - leestijd 00:55

Op 1 staat Neutrogena met maar liefst een factor 55, op 2 Aveeno met spf 50, op 3 Bananaboat met spf 50, op 4 Clinique met een degelijke spf 25 en op 5 La Roche Posay Anthelios met spf 40.

Nu maar eerst eens een fabel uit de wereld helpen: het is onzin om spf 50 of meer te gebruiken! Met een spf 50 ben je maar hooguit 1,96% meer beschermd tegen uv-straling dan met een spf 30 terwijl je wel een significant hogere dosis (onnodige) chemicalien op je huid smeert. Denk dus ook echt niet dat je met een spf 50, 50x langer in de zon kunt blijven.

Ik ben dit voorjaar ook al bijna drie weken in de zon geweest en geloof het of niet: ik ben heel bruin teruggekomen, aldus mijn omgeving. Terwijl ik altijd: grote zonnebril op had, een pet, een dikke laag spf 30 en heel vaak ook bedekte kleding. Het lijkt wel of hoe ouder ik word, hoe bruiner.

Omdat het nog niet superwarm was, smeerde vooral gezicht, decollete en armen in. Mijn favorieten waren dit voorjaar: UltraSun Face spf 30, niet vet, trekt goed in, beschermt uitstekend, en verder Clarins for Kids spf 30 gegarandeerd nanotechnologie vrij, je krijgt er nog een heerlijke ouderwetse waas van (bravo!), verder genoot ik ook van Dermalologica Age Smart Dynamic Skin Recovery met spf 30. Bedoeld als dagverzorging maar lekker dik opgebracht fungeerde het prima als antizonnebrand. Trok bovendien goed in en gaf verzorgende teint.

En jij?

Lees ook