Ons haar bestaat uit een aantal lagen. Een gespleten haarpunt ontstaat wanneer de beschermende bovenlaag van het haar is weggesleten.

02:22 - 01:25
luistertijd 02:22 - leestijd 01:25

Ons haar bestaat uit een aantal lagen. Een gespleten haarpunt ontstaat wanneer de beschermende bovenlaag van het haar is weggesleten. De belangrijkste oorzaken van deze slijtage zijn onder andere de producten die we juist gebruiken om de mooiste kapsels te creëren, namelijk haarverf, de stijltang en föhn.

Mogen we ze dan helemaal niet meer gebruiken? Jawel, maar enige voorzichtigheid is geboden. Zo zijn er een aantal simpele tips en trics:

1 Ga netjes om met je haar; draaien, trekken etc. zijn funest voor je haarpunten

2 Wacht met kammen totdat je haar droog is, dan is het minder kwetsbaar

3 Gebruik altijd een verzorgend product voordat je aan de slag gaat met hete stylingapparaten zoals föhns en krullers.

4 Een haarborstel van natuurlijk materiaal is het beste voor je haar

5 Gebruik altijd crèmespoeling. Heb je snel last van slap haar? Breng het dan alleen aan op de punten.

6 Laat elke zes weken je haar bijpunten. Zo gepiept en het resultaat is direct zichtbaar. Bovendien is het de makkelijkste en meest effectieve manier om gespleten punten te voorkomen.

7 Ook chloor is een grote boosdoener. Nu is een badmuts op niet heel charmant als je gaat zwemmen, dus spoel daarom meteen je haar uit wanneer je een duik hebt genomen. Laat het chloorwater niet opdrogen.

Nog een paar feitjes op een rij:

 

Hulp van Andrelon
Haarmerk Andrelon heeft onlangs een speciale lijn gelanceerd voor gespleten haarpunten genaamd Perfecte Puntjes. De nieuwe lijn bestaat uit een shampoo, crèmespoeling, masker en leave in crème. De producten bevatten o.a. calcium, dat je haar versterkt. Verkrijgbaar vanaf € 2,99

Lees ook:

Krijg je siliconen wel uit je haar gewassen?

Heeft de maan invloed op haargroei?

MUST WATCH TV!

Topkapper Siko van Berkel test glanssprays voor je haar

Topkapper John Frieda geeft een persoonlijk interview aan BeautyJournaal

 

Lees ook