Ik heb mijn man dus laatst aan Re-Nature van Schwarzkopf gezet, waarin melanine zit dat de eerste grijze haren weer minder zichtbaar maakt, eigenlijk de haarkleur in een donker blonde tint weer terugbrengt.

01:35 - 00:57
luistertijd 01:35 - leestijd 00:57

Ik heb mijn man dus laatst aan Re-Nature van Schwarzkopf gezet, waarin melanine zit dat de eerste grijze haren weer minder zichtbaar maakt, eigenlijk de haarkleur in een donker blonde tint weer terugbrengt. En het werkt (grotendeels dan) en ik – en hij- is er blij mee. We zijn er allebei niet aan toe om hem met grijs haar te zien, simpelweg omdat zijn uitstraling mentaal en fysiek er gewoon nog te jong voor is. Vindt hij zelf, en ook ik, om ernaar te moeten kijken. Grijs maakt oud, ondubbelzinnig. Hoewel het ook zeker bij ‘jongens’ van mijn leeftijd sexy kan staan, ik ga liever in denial wat dit betreft. Die rimpel – oke – die grijze lok- nee!

Maar hoe kom je eigenlijk aan dat grijze haar, welke processen gaan er achter schuil? Beautyredacteur Noortje van den Berg van website Styletoday.nl beschreef een pagina uit mijn beautyboek over de ontkleuring van je haar als de ouderdom onvermijdelijk is ingetreden. Je leest het hier.

Meer over grijs haar lees je ook in de categorie Grijs Geworden.

Ken je de inhoud van Beautyjournaal inmiddels een beetje en zou je alles wel eens overzichtelijk op een rijtje willen hebben? Lees dan Monique’s beautyboek Mooi zijn & Mooi blijven. Het meest eerlijke en inhoudelijke naslagwerk voor je schoonheid! Je koopt het hier online voor 15 euro tot en met 29 juli 2009, met deze actiecode: 502-18837

Lees ook:

Spannende make-up als je grijs bent

Lees ook