Grijs geworden Haar

Het geheim van de grijze haar in mijn beautyboek

Ik heb mijn man dus laatst aan Re-Nature van Schwarzkopf gezet, waarin melanine zit dat de eerste grijze haren weer minder zichtbaar maakt, eigenlijk de haarkleur in een donker blonde tint weer terugbrengt. En het werkt (grotendeels dan) en ik – en hij- is er blij mee. We zijn er allebei niet aan toe om hem met grijs haar te zien, simpelweg omdat zijn uitstraling mentaal en fysiek er gewoon nog te jong voor is. Vindt hij zelf, en ook ik, om ernaar te moeten kijken. Grijs maakt oud, ondubbelzinnig. Hoewel het ook zeker bij ‘jongens’ van mijn leeftijd sexy kan staan, ik ga liever in denial wat dit betreft. Die rimpel – oke – die grijze lok- nee!

Maar hoe kom je eigenlijk aan dat grijze haar, welke processen gaan er achter schuil? Beautyredacteur Noortje van den Berg van website Styletoday.nl beschreef een pagina uit mijn beautyboek over de ontkleuring van je haar als de ouderdom onvermijdelijk is ingetreden. Je leest het hier.

Meer over grijs haar lees je ook in de categorie Grijs Geworden.

Ken je de inhoud van Beautyjournaal inmiddels een beetje en zou je alles wel eens overzichtelijk op een rijtje willen hebben? Lees dan Monique’s beautyboek Mooi zijn & Mooi blijven. Het meest eerlijke en inhoudelijke naslagwerk voor je schoonheid! Je koopt het hier online voor 15 euro tot en met 29 juli 2009, met deze actiecode: 502-18837

Lees ook:

Spannende make-up als je grijs bent

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

5 reacties

 • @mark, klopt helemaal. het is allemaal marketing om de sexen gescheiden te houden. voor mannen heb je bijv ook van schwarzkopf grijsdekkende shampoo’s, als je gaat kijken waar die bijv bij Etos in het schap staan: helemaal onderaan in een hoekje – alsof het eigenlijk niet gezien mag worden. veelzeggend.

  persoonlijk vind ik het prima als mannen hun haar verven, ergo: ik (45 jr) ben he-le-ma-haal nog niet toe aan mannen met grijs haar (ook veelzeggend…huh) 🙂

 • Ik verf mijn haar al jaren donkerblond; vroeger voor de fun, tegenwoordig ook om grijs haar te bedekken.
  Als het voor vrouwen normaal is, waarom dan niet voor mannen :)?
  Je ziet niet dat het geverfd is, dus bang voor een gay-uitstraling [ik ben trouwens hetero] hoef je niet te zijn.
  Mannen- en vrouwenhaar is overigens gelijk van samenstelling, het is dus onzin dat er tegenwoordig typische ‘mannenhaar’ producten te koop zijn.

 • Helaas: zodra je stopt met Re-nature komt je grijze haar gewoon weer terug, en dan vind ik het dus weer een duur product en verf ik liever eens in de 5 a 6 weken!

 • een groene waas, phet? liet je het bij de kapper verven of deed je het zelf? in het eerste geval zou dat namelijk nooit voor mogen komen, kappers worden erin getraind om dit soort kwalen te voorkomen namelijk.

 • Ik heb al heel lange grijze haren. Het begon ongeveer rond mijn 15de jaar.
  Op een gegeven moment had ik er genoeg van en ben begonnen met verven
  (met wisselend succes).
  Meerder malen kreeg ik te horen dat er een groene waas op mijn haren zat. Dat gebeurde bij het verven met verschillende merken (haarverf speciaal voor mannen en verf voor vrouwen). Mijn haar werd er niet mooier van en uiteindelijk ben ik ermee gestopt. De mensen in mijn omgeving vinden het mooier nu het haar weer grijs is. En toch twijfel ik regelmatig of ik het toch maar niet weer moet verven.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.