shop Color Wow Dreamcoat supernatural anti-pluis haarspray Dit is een van de mooiste anti-pluis haarsprays die Monique in lange tijd heeft gebruikt. Het maakt glad en geeft glans, zonder het haar te verzwaren. Dit effect houdt de hele dag aan. Bekijken Er is momenteel best een heel goede lijst met werzame stoffen voor handen. Stoffen […]

02:56 - 01:46
luistertijd 02:56 - leestijd 01:46

Er is momenteel best een heel goede lijst met werzame stoffen voor handen. Stoffen die ook een klinisch bewezen werking hebben, op hydratie, verzachting en huidverbetering als het aankomt op vermindering van fijne lijntjes, minder zichtbaar maken van porien, roodheid wat afdekken en de huidbarriere in het algemeen versterken. In mijn beautyboek ga ik er heel uitgebreid op in, een heel hoofdstuk lang, en ook onderverdeeld naar verschillende ‘problemen’. In het boek worden feiten van fabels gescheiden. Het is de intentie geweest om je vooral te laten delen in nuttige kennis, zodat je betere besluiten kunt nemen.

Daarbij zal ik ook altijd blijven vertellen dat je geen wonderen van een huidverzorgingsproduct kan verwachten wat je gewoon in de winkel koopt. Hoe schitterend de beloften (claims) ook klinken. Ten eerste laat de wetgeving het al niet toe om producten met een bijna medicinale werking te verkopen, maar houd mij ten goede want er is tegenwoordig een groot schemergebied, waarvan eigenlijk niemand het fijne weet zo merk ik ook bij chemici. Ten tweede vindt de gemiddelde mens een echt zware creme met pittige uitwerking helemaal niet fijn, de gemiddelde mens smeert gewoon voor het lekkere, verwennerige gevoel. Ik weet nog dat vijftien jaar geleden de eerste retinolcremes op de markt kwamen (afgeleide van vitamine A). Het kwam in te hoge percentages, consumenten kregen veel huidklachten, dat hadden ze niet verwacht van een creme. Van een medicijn ‘slik’ je dat eerder. Er zijn toen relatief snel aanpassingen gemaakt en nog steeds buigen merken zich erover om deze toch meest bewezen stof op milde wijze zo effectief mogelijk te laten zijn. Nieuwste bewijs daarvoor is een product van Lancaster.

Je huid goed verzorgen geeft over de gehele linie de teint een mooiere uitstraling, en zachtheid en gladheid van het huidoppervlak draagt daar aan bij. Navelstaarderij op rimpels heeft geen zin. Een gemiddelde creme kan alleen de fijnere lijnen, vaak rond de ogen, tijdelijk minder zichtbaar maken dankzij zeer sterke vochtbinders zoals hyaluronzuur die de huid iets laten opzwellen. Verder kan een huid na een test met producten er ook de microscoop er geweldig uit zien, met het blote oog neem je de details niet waar, en kom je toch weer terug bij de algehele uitstraling. ‘Meid wat zie jij er goed uit’, terwijl je er eigenlijk niet de vinger op kan leggen welke aspecten daar dan aan ten grondslag liggen.

Tsja, ik gun iedereen een masseur, een goed seksleven, een moestuin, een op maat gemaakte creme, een personal stylist en make-upartist + hairdresser, een gezond gevoel van eigenwaarde, een beetje geld, liefde en gezondheid, en oha, en een moestuin. Dan komt het allemaal goed….met de schoonheid.

Lees ook