Als je op vakantie gaat is het geen gek idee om een aantal weken daarvoor al te beginnen extra anti-oxidanten in te nemen, via extra voeding of met een supplement.

01:16 - 00:45
luistertijd 01:16 - leestijd 00:45

Als je op vakantie gaat is het geen gek idee om een aantal weken daarvoor al te beginnen extra anti-oxidanten in te nemen, via extra voeding of met een supplement. Uit studies van ondermeer dr Jurgen Lademann in Duitsland blijkt dat deze vitaminen sneller dan gedacht ook in de huid terecht komen. Het is een extra wapen tegen de inwerking van uv-straling. Ook dermatologe Leslie Baumann uit Amerika wijst er nu weer op. Daarbij tekent ze ook aan dat je ook met creme een extra buffer kunt leggen, La Roche Posay Active C is daarbij een van haar favoriete cremes omdat de vitamine C daarin goed gebufferd is: geen kracht verliest in werking.

Ook extra omega vetzuren helpen de huid te beschermen tegen verbranding door uv-straling. Dit maakte een onderzoek van TNO uit 2003 al duidelijk.

Lees ook: nutri cosmetics zijn zo gek nog niet

Lees ook: eetbare creme of eten in je creme?

Lees ook: darmbacterien in creme, het komt eraan

In Monique’s beautyboek Mooi zijn en Mooi blijven wordt uitgebreid ingegaan op zinnige werkzame stoffen in cosmetica en het belang van voeding voor een gezonde huid. Je bestelt het hier.

Lees ook