Als er spf 15 op de verpakking staat, ongeacht of het een lipstick, foundation, creme of zonnecreme is, dan moet het ook de bescherming van een spf 15 geven.

02:07 - 01:16
luistertijd 02:07 - leestijd 01:16

Als er spf 15 op de verpakking staat, ongeacht of het een lipstick, foundation, creme of zonnecreme is, dan moet het ook de bescherming van een spf 15 geven. Maar, en nu komt het, deze bescherming krijg je pas als je voldoende van het product opsmeert,ergo; je moet zelfs dik smeren wil je de waarde behalen. Dun smeren staat gelijk aan een grote afname, je spf zou dan in eens nog maar een spf 2 kunnen zijn. De kans is dus heel erg groot dat je foundation niet beschermt zoals het volgens de verpakking zou kunnen doen. Omdat je hem niet dik opbrengt, en ook niet om de twee uur opnieuw aanbrengt.

Wat een zonnebrandcreme nog meer biedt en een foundation of lipstick in veel mindere mate, zijn de extra anti-oxidatieve stoffen die er mede toe bijdragen de dat hoeveelheid vrije radicalen die zowel onder invloed van zonlicht als onder invloed van zonnefilters in de huid ontstaan (helaas, maar wel praktijk) beter teniet worden gedaan. Bovendien zitten er geen stoffen in die eventueel extra belastend voor je huid zouden kunnen zijn als je vet in de zon gaat.

Wil je toch een extra kleurtje? Gebruik dan regelmatig een zelfbruiner zodat je teint optimaal blijft, of/en kies een zonneproduct met een kleurtje. Er zijn hele mooi foundationachtige zonnecremes voor je gezicht van onder meer Lancaster en Shiseido. Dan zie je er toch nog een beetje extra opgemaakt uit. Bovendien is de kleurbalans in dit soort producten goed, zie je er ondanks je het dikker opbrengt niet gepancaked uit. Ook met een snuf bronzingpowder over je zonnebrandcreme heen, kun je nog een extra effect creeeren.

Heb jij ook een vraag? Mail hem dan naar info@beautyjournaal.nl

 

Lees ook: eerst dagcreme opdoen of eerst zonnebrandcreme opdoen?

lees ook: Bescherm je huid want 1 op de 4 zal huidkanker krijgen in Nederland

Lees ook: Omegavetzuren bieden extra bescherming tegen verbranding

ps: Monique is met vakantie.

Lees ook