[media id=26 width=290 height=190] Is het tegenwoordig zelfs wetenschappelijk bewezen dat stoffen uit tomaat geweldig goed zijn voor je huid vanwege de krachtige anti-oxidatieve eigenschappen van 1 stof in het bijzonder: lycopeen.

02:09 - 01:17
luistertijd 02:09 - leestijd 01:17

[media id=26 width=290 height=190]

Is het tegenwoordig zelfs wetenschappelijk bewezen dat stoffen uit tomaat geweldig goed zijn voor je huid vanwege de krachtige anti-oxidatieve eigenschappen van 1 stof in het bijzonder: lycopeen. De industrie krijgt weer steeds meer oog voor de gezonde eigenschappelijk van voedingsmiddelen. De kennis over olijven en olijfolie is eeuwenoud, men weet nu op een steeds verfijndere manier de werkzame stoffen zo te onsluiten dat ze in een creme en op de huid nog beter hun werk kunnen doen. Ella Bache’s nieuwste lijn heet Eternity en gaat over de gezonde vetzuren uit olijf en het squalane, dat een vrijeradicaal werende werking heeft. 

Deze lijn is speciaal bedoeld voor de 45+ huid die onder invloed van hormonen droger wordt, en al wat meer rimpeling gaat vertonen. Ook neemt de frisheid van de teint al wat af . De behandeling met Eternity is heel uitgebreid, er wordt echt gestapeld zoals men dat noemt.

In de reiniging wordt al masserend gebruik gemaakt van producten waarin extracten van framboos zijn werkt die een extra zuiverende werking zouden hebben. In de peeling is dadel verwerkt, de peeling is gemaakt op basis van enzymen, dat hem mild maar toch uiterst effectief maakt. Voor de massage wordt gebruik gemaakt van een druivensuiker houdend product dat een zeer krachtige vochtbinder is, in combinatie met verzachtende hazelnootolie.

Ella Bache is zeer toegespitst op het gebruik van natuurlijke stoffen in cosmetica, aangevuld met een kleine hoeveelheid synthetisch conserveringsmiddel. Het claimt niet 100% natuurlijk te zijn voor alle producten, of volledig eco-geproduceerd. In de film legt medidsch biochemicus Arjan van Erven uit waarom het verstandig kan zijn om met natuurlijke grondstoffen te werken in plaats van synthetische stoffen. De natuurlijke stoffen hebben ook dragerstoffen bij zich en dat maakt het dat ze veel makkelijker door de huid worden opgenomen. Bij synthetisch nagemaakte stoffen moet dit extra gecreeerd worden. Het is dus een ander visie.

Lees en bekijk ook: Een ijskoude behandeling met Ericson Laboratoire DNA Vital

Lees ook