Anti-rimpelbeddengoed, hilarisch. Maar niet onbekend.

03:28 - 02:05
luistertijd 03:28 - leestijd 02:05

Anti-rimpelbeddengoed, hilarisch. Maar niet onbekend. We hebben in de jaren negentig ook al diverse oprispingen gehad van kledingstukken waarvan de vezeltjes waren opgevuld met miniscuul kleine bolletjes met vocht- en verzachtende stoffen voor de huid. Van panty tot onderbroek tot jeans. Ze zijn geruisloos van de aardbodem verdwenen.

Nu moet beddengoed dus uitkomst gaan bieden voor rimpelvrezers. Denk aan matrassen uitgevoerd met algen voor een zachte huid en kussenslopen en dekens met aloe vera. Sommigen menen zelfs dat als je koperdeeltjes erin verwerkt dat ook nog een antibacteriele werking heeft, en het aanzien van rimpels danig kan verminderen. Ergö: zelfs mijt gaat er voor op de vlucht!

De beroemde dermatologe Leslie Baumann fronst vooralsnog haar wenkbrauwen bij zoveel tovenarij: “I think the idea of putting an active ingredient in clothes or bedding is interesting, but the companies haven’t usually done the studies that we expect to see to make their claims. To really know how these products work, we’d need to look at 30 people, 15 who sleep on the product and 15 who don’t, all with the same complaint. But studies like that cost $50,000 to $100,000, and most companies would rather spend that money on marketing.”

Een punt van zorg zijn ook de gebruikte stoffen. “It is important that they have been proven to work,” zegt Dr. Baumann.  “We know, for example, that aloe vera is good for sensitive skin and gets rid of redness. But with marine algae there is no data for what it claims to do.”

Volgens een artikel in de New York Times wordt aloe vera al langer gebruikt, oa. door Natura World’s voor een met latex gevuld kussen dat is afgewerkt met een met aloe vera katoenen sloop. Ook Hollandia International heeft een deken waarin aloe is opgenomen, en aloe vind je ook in matrassen van Serta en Park Place Corporation in Greenville. Allemaal in Amerika. , S.C., sell mattresses with aloe vera ticking.

Zoals gezegd worden nanokleine bolletjes gevuld met de stoffen en door wrijving met de huid worden ze vrijgegeven. Dat met koper is wel nieuw, oa te koop van SkinGlow in Amerika. Een Amerikaanse plastisch chirurg is in ieder geval al fan ervan. Dr. Yael Halaas: “I think it’s fabulous for acne control,” zegt ze, ‘adding that copper can be a natural antibiotic. “Copper sheets could be great for back acne.” Ze meent ook te weten dat het koper de collageenproductie kan stimuleren en zelfs celgroei in het algemeen. Jaja….en daarvoor haalt ze een dubbelblind onderzoek aan onder 57 personen waaruit zou blijken dat er een aanzienlijk cosmetisch effect is na vier weken op het kussen, vergeleken met hen die vier weken op een gewoon kussen slepen. Het onderzoek is hier te lezen:  www.cupronsales.com/Cupron-Cosmetic-Trial-a/141.htm.)

Dr. Baumann is echter skeptisch.  “To make an aging claim, you have to be down to the dermas. We know copper peptide does this, but not regular copper. And even with copper peptide applied topically in high amounts, it’s not very easy to get it to penetrate.”

Lees ook:

Minder acne door acupunctuur?

De zes meestgemaakte huidverzorgingsfouten

Peelen, slecht voor acne of niet?

Acne komt in vele vormen

Lees ook