Psychologie

Durf jij te zeggen dat iemand uit zijn mond stinkt?

smell-a-friendDe speciaal ontwikkelde reeks viral movies op www.smellafriend.nl is een ‘ verademing’  voor wie moeite heeft om anderen te wijzen op een slechte adem, aldus het tandpastamerk. Een verademing willen wij het zelf niet noemen, maar hilarisch is het zeker weten.

Een slechte adem hebben is een zeer actueel thema. Veel mensen stinken uit hun mond vanwege de bacteriën in je mond. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders geen moeite hebben hun partner attent te maken op zijn of haar slechte adem. Slechts 8% doet dat nooit. Maar als het aankomt op andere mensen in hun omgeving, geeft 62% van de ondervraagden aan daar niets van te zeggen.

Aquafresh denkt de oplossing gevonden te hebben met de website www.smellafriend.nl Hun insteek: mensen vinden het lastig om een onfrisse adem aan te kaarten, terwijl driekwart wel aangeeft af te knappen op iemand die uit zijn mond stinkt. Reden temeer om anderen, zonder ze in verlegenheid te brengen, hierop attent te maken. Door het zingende telegram te versturen, bewijs je volgens initiatiefnemer Aquafresh een vriendendienst, op een komische manier. Anoniem of vanuit eigen naam. Er circuleren zelfs vier filmversies, vier ‘personages’ om de boodschap over te brengen: een zuster, pastoor, wijkagent en een oma. Voor mannen en vrouwen geldt bovendien weer een aparte benadering.

Wij hebben vreselijk moeten lachen om het filmpje. Hilarisch bedacht en een lekker actueel topic. Maar eerlijk is eerlijk; mochten wij ooit uit onze mond stinken dan horen we het liever recht in ons gezicht dan via zo’n filmpje.

Maar wil je het echt serieus aanpakken omdat je Halitose hebt (een bacterieel probleem waarmee 1 op de 8 mensen kampt), kijk dan liever naar dit filmpje voor serieus gemeende informatie:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.