Cellulite Lichaam Psychologie

Flabuless mouwtje houdt bovenarm in bedwang

flabuless-mouwkorsetDe driekwarts mouwtjes trek je aan als een sok, het heeft een kort verbindingstuk op de rug. Het is een soort steppin’ voor je bovenarmen. Een zeer grappige uitvinding en goed getimed ook nu je weet dat slappe bovenarmen dankzij de spierbundels van mevrouw Obama weer helemaal in the picture staan. Vrouwenbladen promoten dit lichaamsdeel nu als het volgende schoonheidsideaal. Want ja, die ‘batwings’ in een zomers hemdje of knellend in een te strak bloesje zijn natuurlijk geen porem, toch?  Nee, veronderstel de mode toch eens wat meer rekening zou houden met het feit dat mensen zwaarder worden en ook naarmate ze gewoon ouder worden verzwaren en wat uitzakken. Veronderstel ze toch eens wat wijdere armsgaten zouden moeten maken!

Dus heis je maar lekker in zo’n synthetische tube. In mijn beautyboek praat ik er ook over met modeontwerpster Marian Wiggers (ze maakte ook het Nederlandse merk TurnOver groot en heeft nu een geweldig online portal Zenggi.com). Als je je toch graag in dit soort onderkleding wilt heisen, adviseert zij je ook eens naar het merk Spanx te kijken. Dat merk heeft voor elk lichaamsdeel wel een tube, volgens haar is het ook het meest gedragen merk door de sterren die regelmatig de rode loper over moeten.

Ik heb dit soort kleding nog nooit gedragen. Ik ben opgegroeid met een moeder die altijd steppin’s droeg, dus je begrijpt wel hoe groot mijn weerzin tegen dit soort ondermode is geworden.

De Flabuless kun je trouwens ook alleen maar onder tops met lange of een driekwart mouw dragen. Als je verder denkt met cremes iets aan je batwings te kunnen doen, zul je bedrogen uitkomen. Een creme kan het huidoppervlak iets zachter maken en een mooier aanzien geven, maar de massa verdwijnt er niet door.

In de RED van april staat ook een test van tubes, o.a. van Triumph. Wie het leest, weet genoeg. Het zit voor geen meter, rolt op, maar wie een staand feestje heeft waar voor je eigen gevoel een onberispelijk uiterlijk van levensbelang is…moet zich er zeker in wringen:-)

Lees ook: In de ban van Michelle Obama’s spieren

Lees ook: Behoefte aan modetips en een goed gesprek met een Hollandse modeontwerpster? Lees mijn beautyboek!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen