De zonkracht vandaag (3 april 2009) is rond de 3.3, dat is zwak en betekent dat je zeker een half uur onbeschermd in de zon kan.

00:42 - 00:25
luistertijd 00:42 - leestijd 00:25

De zonkracht vandaag (3 april 2009) is rond de 3.3, dat is zwak en betekent dat je zeker een half uur onbeschermd in de zon kan. Met een factor 15 kun je dat half uur x 15 verlengen tot 1,5 uur. Je kunt maar een keer verlengen, daarna moet je eruit omdat je hoe dan ook toch gaat verbranden. Houd dagelijks de zonkracht in de gaten zodat je kunt uitrekenen welke bescherming daar het beste bij past. Check hier dagelijks de zonkracht

Lees hier alles over kind en zonbescherming en maak de leraren op de school van je kind erop attent! (onderzoek van het KWF uit 2005 over kinderen en zonbescherming, om te downloaden)

Lees ook