Gezicht Lichaam Lichaam en zon Zon

Bescherm je kind tegen huidkanker, nu al!

kind-en-zon-campagne-kwf1De zonkracht vandaag (3 april 2009) is rond de 3.3, dat is zwak en betekent dat je zeker een half uur onbeschermd in de zon kan. Met een factor 15 kun je dat half uur x 15 verlengen tot 1,5 uur. Je kunt maar een keer verlengen, daarna moet je eruit omdat je hoe dan ook toch gaat verbranden. Houd dagelijks de zonkracht in de gaten zodat je kunt uitrekenen welke bescherming daar het beste bij past. Check hier dagelijks de zonkracht

Lees hier alles over kind en zonbescherming en maak de leraren op de school van je kind erop attent! (onderzoek van het KWF uit 2005 over kinderen en zonbescherming, om te downloaden)

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

1 reactie

  • Ja doe ik zeker. Maar er zijn nog veel ouders die het niet doen. Zegt moeder die haar baby in de wagen in de zon legt: ‘Nee ik smeer niet want nu krijgt ze er zo’n lekker kleurtje van’ .

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.