1. Een te agressieve reiniger gebruiken Veel mensen houden ervan om flink schuimende producten te gebruiken om de huid mee te wassen.

02:48 - 01:41
luistertijd 02:48 - leestijd 01:41

1. Een te agressieve reiniger gebruiken

Veel mensen houden ervan om flink schuimende producten te gebruiken om de huid mee te wassen. Toch is dit geen goed idee. Hoe meer schuim, hoe meer je huid ervan zal uitdrogen. Schuim (sodium laureth sulfaat) droogt per definitie de huid uit omdat het de natuurlijke huidvetten wegspoelt, die je juist zo nodig hebt om de huidbarriere in goede conditie te houden. Aangeraden worden producten waarin onverzadigde vetzuren zitten (omegavetzuren), o.a. Dove Pro-Age. Voor heel droge huiden zijn cleansing olien beter.

 2. De allerbeste antirimpelaar is nog altijd retinol

Of, in sterkere concentratie retinoide wat bij de huidarts verkrijgbaar is. Dit vitamine A derivaat is het meest wetenschappelijk onderzocht van alle gangbare werkzame stoffen en heeft ook de beste werking. Het zit oa in producten van RoC en Lancaster.

3. Teveel geld uitgeven aan huidverzorgingsproducten

Het geeft een ultieme kick om een peperdure creme te kopen in een waanzinnige verpakking maar het is nog nooit bewezen dat dure producten beter werken dan goedkope. Ergo; grote bedrijven die betaalbare producten maken hebben vaak ook de grootste en beste researchafdelingen om tot goede resultaten te komen. Als ze dan ook nog een beetje eerlijk en realistisch zijn in hun claims, dan is het helemaal fijn.

4. Een gezichtsbehandeling nemen

De wereldberoemde Amerikaanse dermatologe Leslie Baumann heeft de woede van heel wat facialists op de hals gehaald toen ze deze uitspraak deed, maar ze spreekt uit ervaring als ze zegt dat 80% van de mensen na een gezichtsbehandeling pukkels of andere irritaties krijgen. Dit is in het merendeel van de gevallen te wijten aan het feit dat de schoonheidsspecialisten niet goed in staat zijn om huidcondities te onderscheiden. Zo hebben veel meer mensen dan ze denken echt een vette huid en dan liggen pukkels en verstopte porien snel op de loer. Verder is nog nooit gebleken dat gezichtsbehandelingen duurzame huidverbetering op leveren, of rimpels verminderen. Het gaat altijd om kortstondige resultaten. Tsja….

 5. Je gezicht op het verkeerde moment wassen

Was je huid pas nadat je haar gewassen is. Veel conditioners bevatten porieverstoppende stoffen die je niet op je huid wilt hebben liggen.

6. Gebruik elke dag een uv-filter

Voorlopig nog altijd de beste garantie tegen rimpels en pigmentvlekken, minimaal spf 15. Advies van huiddokters. Maar wij zeggen vooral: blijf uit die zon en geniet van het licht. Een rimpel krijg je toch wel, leef liever lekker gezond en smeer matig want teveel chemicalien op je huid en in je bloed is ook niet alles.

(bron. dr Leslie Baumann)

Lees ook:

Checklist voor een goede antirimpelcreme

Lees ook