Zakenpraat

Monique’s beautyspreekuur op New Beauty beurs dag 1

nb-spreekuur-dag-1New Beauty heeft het dit jaar voortreffelijk geregeld dat lezingen in de ordentelijke zaaltjes beneden worden gegeven. Rustig, met goed licht en voldoende stoelen. Nu was niet alleen de beurs deze eerste dag al drukker bezocht, ook bij mijn spreekuur dat ik samen met arts Paul Musarella hield, zat goed vol.

Ik heb eerst maar eens iedereen een handje geschud om te kijken of er ook Journaal lezeressen waren die ook kaarten hadden aangevraagd, maar helaas, het leek er niet op (?). Misschien morgen? Neemt niet weg dat er een leuke groep vrouwen zat, heel geinteresseerd en met goede prangende vragen. Ergo, er waren meer vragen dan we tijd hadden om ze te beantwoorden! Dat kwam deels ook doordat hoofdredacteur Angela van magazine Beauty+ binnenviel met een prachtig boeket bloemen, een ingelijste cover van het beautyboek en de felicitaties bij de officiele introductie van het naslagwerk vandaag. Ojee….Iedereen klapte, erg leuk om mee te maken.

Prangende vragen waren er over de ogen: over wallen en kringen. Dat je wallen met een iets donkerder  camouflagecreme optisch minder zichtbaar kunt maken en verder als meest definitieve oplossing om ervan af te komen alleen het mes helpt: dan moet wel eerst worden uitgezocht of het vooral om vocht- of vetophoping gaat, of wellicht beiden. Tegen vocht is weinig concreets te doen, behalve massage. Uitzakkend vet vanachter de oogbol kan goed worden weggehaald, mits dat secuur gebeurt omdat je anders weer holle ogen krijgt. Over gortdroge lippen )volgens arts Paul Musarella een vitamine A te kort) en huiden met ruwe bobbeltjes (volgens hem ook een vitaminetekort, maar door een andere dermatoloog ook nog aangevuld met kennis dat het eczeem zou kunnen zijn), over de zin en onzin van allerlei apparaatjes die nu op de beurs te koop zijn waarmee je nog beter je creme in de huid zou moeten kunnen brengen (vooral goed voor de bankrekening van de aanbieder, dames!), over gezond eten (vooral doen, maak gewoon lekker dagelijks groentesappen in de blender) en cellulite (vooral een gecreeerd probleem door de cosmetica industrie. Elke vrouw heeft het en er niets tot maar heel weinig tegen te doen en dan nog alleen als je een grote zak met geld er bij zet of kunt teren op een rijke vent, daarbij ook nog in ogenschouw nemend dat de gemiddelde man het niet eens opvalt!) Natuurlijk ook over de beste cremes (is niet aan te geven helaas, geen huid is hetzelfde, geen portemonnee ook, maar er zijn wel een aantal interessante werkzame stoffen en daarvoor verwijs ik ook naar beautyboek dat ik geschreven heb), en over het beautyboek zelf.

Morgen weer een dag, benieuwd wat het gaat brengen! Leuk was trouwens ook dat dermatoloog Loek Habbema in het publiek ziet, hij complimenteerde me naderhand nog, vond dat ik het erg leuk doe met zo’n publiek. Yep Loek, ik geniet er echt van. Niets is leuker dan met een groep vrouwen over beauty te praten! En hij realiseerde zich weer eens hoe dicht uiterlijke verzorging bij de dermatologie ligt, omdat er ook zoveel vragen bij vrouwen zijn die op dermatologisch vlak liggen. Ergo: dermatologen zouden zich veel meer met de cosmetische kant moeten gaan bezig houden. Inderdaad Loek, mijn grote voorbeelden daartoe zijn de Amerikanen dr. Brandt en dr. Perricone.

Even tellen, ja, zes keer het woord ‘leuk’ gebruikt. Wordt een beetje teveel he *wink*

Lees hier ook het verslag over dag 2 , beautyspreekuur New beauty beurs

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

5 reacties

 • Hoi Gys Linda, het detox verhaal is hier gepost door Mardge. Zij is huidspecialiste en inmiddels ook lid van ons BeautyJournaal Expert team.
  via deze link kun je een instituut bij jou in de buurt vinden waar wellicht ook deze behandeling gegeven wordt: http://www.pascaud.com/NL/behandelcentra/

 • waar kan ik deze behandeling doen?
  heb last van vochtwallen
  Heb al detoxkuur gedaan en gebruik ook thee met brandnetel
  en artisjok. Slaap nu met 2 kussens…
  maar had toch nog graag extra behandeling.
  Mijn moeder heeft echte wallen en k vind dit vreselijk,
  wil dus preventief werken om dit te voorkomen dat het erger wordt.
  Bedankt
  Gys Linda

 • Hi Monique

  Ik was er zelf inderdaad vandaag niet bij op de New Beauty. Jammer dat je gisteren niet kon zijn bij de perslunch maar begrijpelijk. Hier mijn antwoorden:

  – wat moet de detox kuur bewerkstelligen ten aanzien van vocht onder de ogen?

  Dit is een 10 daagse kuur ( 12 kruiden in een alcoholische oplossing). Je neemt 2 dopjes van de vloeistof per dag + veel water. Het zorgt ervoor dat het lichaam wordt gereinigd ter hoogte van de darmen, de lever, de nier en het bloed. Vaak zien we bij vochtwallen dat bepaalde organen niet optimaal werken of onder druk staan. Vooral het optimaal functioneren van de nieren is bij vochtwallen essentieel. http://www.pascaud.com/NL/het_pascaud_anti-ageing_concept/thuisverzorging/deto-x/

  – zo’n detox doe je als kuur, hoe voorkom je daarna dat de wallen weer terugkomen?

  Je kunt 1 of 2 flacons achter elkaar gebruiken ( 10 dagen is standaard, 20 dagen is extra sterke kuur) daarna kun je 4 keer per jaar een 10 daagse kuur doen. Deto-X kost per kuurflacon € 31

  – en hoe kun je met softlaser een drainage bewerkstellingen die een ander effect heeft dan massage?

  Als het een softlaser is met een golflengte van 905 nanometer ( belangrijk technisch detail) dan werkt deze specifiek op biostimulatie. Door het instellen van de parameters zoals vermogen en frequentie van de laser bepalen we de effecten. Zo kunnen we heel specifiek op ‘water’ werken, op bindweefsel of op spieren etc.
  Met het drainage programma zorgen we ervoor dat eerste de totale lymfestroom in het gezicht op gang wordt gebracht en vervolgens behandelen we specifieke baantjes tegen wallen onder ogen. Met de laserkop masseren we als het ware ook maar de extra dimensie van de laser zit in het drainerende vermogen van het laserlicht in combinatie met de juiste massage banen. Overigens passsen we deze behandeling ook altijd toe als iemand een ooglidcorrectei heet laten doen. Zo snel mogelijk na de ingreep tegen de zwellingen en blauwe plekken.

  – en een verstrakking van het huidoppervlak houdt volgens mij het krijgen van vochtophopingen niet tegen toch?

  Klopt, verstrakking doet niets aan het vocht. Maar we moeten wel verstrakken na een behandeling van vochtwallen omdat je anders ‘lege zakjes’ over kunt houden en je weer een ander beautyprobleem hebt. De combinatie zit in 1 behandeling van 20 minuten samengevat.

  – wat zijn de criteria om te beoordelen of het om vocht of om vet gaat?

  Vocht : zit meestal iets lager – kan soms erger zijn en soms minder – als je plat op je rug ligt en je kijkt omhoog dan zie je de wallen niet.
  Vet: is continu aanwezige wal – als je plat op je rug ligt dan zie je nog steeds een wal
  Wallen kunnen ook een combinatie zijn van vocht en vet.

  – wat kost een behandeling en hoe vaak moet je het herhalen voor resultaat?

  Een losse behandeling voor vochtwallen kost ongeveer € 70. Afhankelijk van de hardnekkigheid van het probleem kunnen er tot 10 behandelingen nodig zijn. ( 2 behandelingen per week) maar dit aantal is dus niet altijd noodzakelijk. De oogcreme dagelijks blijven gebruiken, de Deto-X dus zo’n 4 keer per jaar en de behandeling wanneer weer nodig. Wanneer de behandeling weer moet is erg individueel en hangt ook af van levenswijze ( nachtelijke stappartijtjes, alcohol, roken, huilen, etc) Het is de bedoeling dat het probleem wordt opgelost d.m.v. een eenmalig kuurprogramma. Daarna is een eenmalige behandeling te adviseren zodra je de eerste terugval gaat zien.

  groetjes
  Mardge

 • hoi mardge, wat leuk dat je reageert. ik had vandaag al een aantal keer gekeken of ik je zag. kon gister helaas niet bij de presentatie zijn.

  hoop dat je deze vragen kunt beantwoorden?

  – wat moet de detox kuur bewerkstelligen ten aanzien van vocht onder de ogen?
  – zo’n detox doe je als kuur, hoe voorkom je daarna dat de wallen weer terugkomen?
  – en hoe kun je met softlaser een drainage bewerkstellingen die een ander effect heeft dan massage?
  – en een verstrakking van het huidoppervlak houdt volgens mij het krijgen van vochtophopingen niet tegen toch?
  – wat zijn de criteria om te beoordelen of het om vocht of om vet gaat?
  – wat kost een behandeling en hoe vaak moet je het herhalen voor resultaat?

  hartelijke groet, monique

 • dag Monique,
  Nou lees ik hier dat tegen vochtwallen weinig concreets te doen is behalve massage.
  Als je ‘vatbaar’ bent voor vochtwallen zul je inderdaad met regelmaat iets moeten doen om de lymfestroom en afvoer op gang te houden maar je kunt er wel degelijk iets aan doen. Juist bij vet kun je eigenlijk niet anders dan naar de arts toe stappen.Maar vochtwallen zijn prima aan te pakken.

  Zo adviseren wij bij vochtwallen een combinatie van deto-x ( lichaamreinigingskuur voor thuisgebruik ) + oogcreme met o.a. algenextract en ogentroost. Dat in combinatie met softlaserbehandelingen in het instituut ( drainage + verstrakking van de oogcontour). Uiterst effectief.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen