New Beauty heeft het dit jaar voortreffelijk geregeld dat lezingen in de ordentelijke zaaltjes beneden worden gegeven.

03:47 - 02:16
luistertijd 03:47 - leestijd 02:16

New Beauty heeft het dit jaar voortreffelijk geregeld dat lezingen in de ordentelijke zaaltjes beneden worden gegeven. Rustig, met goed licht en voldoende stoelen. Nu was niet alleen de beurs deze eerste dag al drukker bezocht, ook bij mijn spreekuur dat ik samen met arts Paul Musarella hield, zat goed vol.

Ik heb eerst maar eens iedereen een handje geschud om te kijken of er ook Journaal lezeressen waren die ook kaarten hadden aangevraagd, maar helaas, het leek er niet op (?). Misschien morgen? Neemt niet weg dat er een leuke groep vrouwen zat, heel geinteresseerd en met goede prangende vragen. Ergo, er waren meer vragen dan we tijd hadden om ze te beantwoorden! Dat kwam deels ook doordat hoofdredacteur Angela van magazine Beauty+ binnenviel met een prachtig boeket bloemen, een ingelijste cover van het beautyboek en de felicitaties bij de officiele introductie van het naslagwerk vandaag. Ojee….Iedereen klapte, erg leuk om mee te maken.

Prangende vragen waren er over de ogen: over wallen en kringen. Dat je wallen met een iets donkerder  camouflagecreme optisch minder zichtbaar kunt maken en verder als meest definitieve oplossing om ervan af te komen alleen het mes helpt: dan moet wel eerst worden uitgezocht of het vooral om vocht- of vetophoping gaat, of wellicht beiden. Tegen vocht is weinig concreets te doen, behalve massage. Uitzakkend vet vanachter de oogbol kan goed worden weggehaald, mits dat secuur gebeurt omdat je anders weer holle ogen krijgt. Over gortdroge lippen )volgens arts Paul Musarella een vitamine A te kort) en huiden met ruwe bobbeltjes (volgens hem ook een vitaminetekort, maar door een andere dermatoloog ook nog aangevuld met kennis dat het eczeem zou kunnen zijn), over de zin en onzin van allerlei apparaatjes die nu op de beurs te koop zijn waarmee je nog beter je creme in de huid zou moeten kunnen brengen (vooral goed voor de bankrekening van de aanbieder, dames!), over gezond eten (vooral doen, maak gewoon lekker dagelijks groentesappen in de blender) en cellulite (vooral een gecreeerd probleem door de cosmetica industrie. Elke vrouw heeft het en er niets tot maar heel weinig tegen te doen en dan nog alleen als je een grote zak met geld er bij zet of kunt teren op een rijke vent, daarbij ook nog in ogenschouw nemend dat de gemiddelde man het niet eens opvalt!) Natuurlijk ook over de beste cremes (is niet aan te geven helaas, geen huid is hetzelfde, geen portemonnee ook, maar er zijn wel een aantal interessante werkzame stoffen en daarvoor verwijs ik ook naar beautyboek dat ik geschreven heb), en over het beautyboek zelf.

Morgen weer een dag, benieuwd wat het gaat brengen! Leuk was trouwens ook dat dermatoloog Loek Habbema in het publiek ziet, hij complimenteerde me naderhand nog, vond dat ik het erg leuk doe met zo’n publiek. Yep Loek, ik geniet er echt van. Niets is leuker dan met een groep vrouwen over beauty te praten! En hij realiseerde zich weer eens hoe dicht uiterlijke verzorging bij de dermatologie ligt, omdat er ook zoveel vragen bij vrouwen zijn die op dermatologisch vlak liggen. Ergo: dermatologen zouden zich veel meer met de cosmetische kant moeten gaan bezig houden. Inderdaad Loek, mijn grote voorbeelden daartoe zijn de Amerikanen dr. Brandt en dr. Perricone.

Even tellen, ja, zes keer het woord ‘leuk’ gebruikt. Wordt een beetje teveel he *wink*

Lees hier ook het verslag over dag 2 , beautyspreekuur New beauty beurs

Lees ook