Mannen Parfum Vrouwen

In Ellena’s vanille parfum voor Hermes ruik je vooral lelies

hermes-vanille-galanteIk heb nu een aantal keren aan het reukwater gesnoven. Ik weet, je moet er echt de tijd voor nemen(net zoals voor een goede sigaar of een goed glas wijn). Ruiken, laten bezinken, associaties op laten komen, emoties erbij halen, et cetera. Mijn eerste indrukken zijn heel aangenaam. Ik hou van vanille, hoewel het nooit te krachtig moet zijn voor mij. Ellena heeft dat in dit geval ook zeker niet gedaan. Vanille Galante is geen vanillebad, het is vooral de lelie die opmerkelijk sterk aanwezig is, zelfs na twee uur nog.

Vanuit de traditie worden de parfums in deze lijn genoemd naar het hoofdingredient, met Vanille Galante (en eigenlijk ook al eerder met Paprika Brasil en Brin de Reglisse) wordt daar nu toch van af geweken. Er zit zeker een mooie vanille in de basis, maar in de top- en hartnoten zitten groene noten, ylang ylang, lelie en sandelwood.

De beroemde parfumwatchers van Now Smell This uit Amerika waren aangenaam verrast over dit nieuwe parfum van Ellena voor Hermes, maar ze vonden het wel minder androgyn dan de andere geuren uit de lijn. ‘Het is een opmerkelijk luchtige en frisse geur, zelfs luchtiger dan we tot nu toe van Ellena gewend zijn. Het is fruitig, een beetje zoetig, gemengd met een licht peperige, groenig noot. Later komt de lelie tot bloei en dan een droge houtachtige basis. Het is een heerlijk aroma,’ aldus de perfumista’s. Ze besluiten nog dat ze associaties met meloen en banaan krijgen, maar die indrukken deel ik niet.

Ik vind het een verassend lelie-parfum, dat warm gehouden wordt door vanille en het droge hout in de basis. Hierdoor krijgt het ook een licht rokerige zweem. Heel licht doet hij me ook denken aan Apres L’Ondee van Guerlain.

Vanille Galante is bijzonderder dan de naam Vanille doet vermoeden. Ik ken eigenlijk geen ander parfum dat zo met de geur van lelies de diepte in gaat. Wie ik het ook laat ruiken, de vrouwen krijgen spontaan zin in het voorjaar. Eindelijk een geur van lelies die niet na verloop van tijd dierlijk gaat ruiken, zoals dat wel gebeurt met de echte lelie-bloem in je huiskamer.

Lees ook: De nieuwe lentegeuren 2009 (film en parfums), met o.a. Hermes

Lees ook: De mooiste zomerparfums met osmanthus (film en parfums)

Lees ook: leer je kinderen zelf parfum maken

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen