shop La Roche-Posay Lipikar Lait Urea 5+ lichaamsverzorging La Roche-Posay Lipikar Lait Urea 5+ lichaamsverzorging smelt heerlijk weg op je huid Bekijken Chatten met een kliniek voor cosmetische ingrepen is een nieuw fenomeen, bedacht door de eigenaren van de website KliniekOverzicht.nl. Voor hen die overdag op kantoor met prangende vragen zitten en niet willen dat […]

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

Chatten met een kliniek voor cosmetische ingrepen is een nieuw fenomeen, bedacht door de eigenaren van de website KliniekOverzicht.nl. Voor hen die overdag op kantoor met prangende vragen zitten en niet willen dat collega’s hun telefoontjes horen. Handig bedacht, maar werkt het ook?

OP de dag dat het persbericht verscheen hebben wij direct gekeken welke klinieken al deel nemen aan dit initiatief: Body & Face in Maldegem Belgie, Kliniek Sportstad in Heereveen, Transhair in Vlijmen en ViaSana Mill. Rond 16 uur waren er twee online te bereiken waaronder Sportstad. Wij kregen een telefoniste aan de ‘lijn’ en stelden een vraag over het zetten van een injectable. De onbekende mevrouw, ze noemde geen naam en vroeg ook niet naar de onze, gaf een beknopte maar informatieve  uitleg over de soorten fillers en de kosten.

Het werkt dus! Alleen, het duurt lang dat chatten. Ben zeker vijf minuten bezig geweest voor het stellen van twee vragen. Het deed me denken aan 1996, toen ik voor het eerst online ging en de hele nacht met de halve wereld zat te kletsen. Wat duurde het toen ook nog verschrikkelijk lang. De flessen whiskey waren eerder leeg dan ik een romantisch entre nous had kunnen opzetten met een mannelijk chatter aan het andere eind van de wereld.

En welke vragen stel je, die je niet op de website van zo’n kliniek kan lezen? En is een specialist direct voor handen bij een prangende vraag? Volgens mij zouden die gek worden als ze naast hun spreekuur overdag ook nog in chats moeten. Wellicht blijft de Q&A vooral bij de receptie hangen.

Over de anomiteit die wordt gegarandeerd ben ik ook nog niet zeker. Om te beginnen moet je toch eerst je naam, telefoon en emailadres doorgeven. Nu kun je alles vervalsen, natuurlijk. Dat hebben wij maar deels gedaan.

Ik denk, wil je het echt anoniem houden tijdens kantoortijd, je het chatschermpje tot ieniemienie formaat moet verkleinen, want gezien de tijd die het kost om een Q&A te doen, staat het toch lang open op je schermpje:-)

Hopelijk voor dit initiatief volgen meer klinieken, want met vier of zes is de keuzemogelijkheid te beperkt.

Lees ook:

Vraag bij Monique een gratis entreekaart aan voor haar spreekuur en het bezoek aan de New Beauty beurs (maart 2009)

Je leefstijl zorgt eerder dan je genen voor veroudering

Mesotherapie: de wetenschap kan het bewijs niet sluitend krijgen

Lees ook