Vooral mensen met een lichte huid zijn extra gevoelig voor de hoge dosis uv-straling. Veel praktijken gebruiken een UV-lamp om het bleekproces te versnellen en te versterken. Toch zou er weinig wetenschappelijk bewijs zijn dat dit inderdaad zo is. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat het bleken op zich ook niet zo gezond is voor […]

00:55 - 00:33
luistertijd 00:55 - leestijd 00:33

Vooral mensen met een lichte huid zijn extra gevoelig voor de hoge dosis uv-straling. Veel praktijken gebruiken een UV-lamp om het bleekproces te versnellen en te versterken. Toch zou er weinig wetenschappelijk bewijs zijn dat dit inderdaad zo is.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat het bleken op zich ook niet zo gezond is voor het tandglazuur. Het wordt er brozer van, vertoond eerder barstjes. Voor ons is dit niets nieuws. Wij hebben jaren geleden al eens van een wetenschapper op het gebied van tandheelkunde gehoord dat bleken wellicht een mooi effect geeft, maar dat je het echt spaarzaam moet doen, omdat het glazuur poreuzer wordt.

Nu is het werken met die uv-lamp heel gewoon geworden. Google erop en je krijgt talloze adressen van Nederlandse centra waar het gebruikt wordt.

Lees ook meer over tanden bleken op wikipedia.

Lees ook