De twee nieuwe aanwinsten van Chanel behoren tot een al eerder uitgebrachte serie, de HydraMax + Active.

02:41 - 01:36
luistertijd 02:41 - leestijd 01:36

De twee nieuwe aanwinsten van Chanel behoren tot een al eerder uitgebrachte serie, de HydraMax + Active. Er zijn een serum (66 euro) en een getinte dagverzorging (45 euro) bij gekomen. Het serum versterkt het vochtgehalte in de huid op twee manieren: het bevat sfingolipiden, miniscuul kleine bolletjes die samen een muurtje bouwen over de huid waardoor er nog nauwelijks vocht verdampt uit de huid. Bovendien zijn ze gevuld met vochtbindende stofjes die het vermogen hebben om het vochtgehalte vande huid te verbeteren. Zowel door afgifte van hydraterende stoffen als door vocht uit de omgeving op te nemen. Als sponsjes. Het zijn fascinerende hi-tech mechanismen. Chanel benadrukt in haar rapporten dat ze gekeken heeft naar de huidreacties in diverse klimatologische omstandigheden. In Azie, Zuid Amerika en het noorden. Vooral in de warmere contreien kan de luchtvochtigheid binnen en buiten enorm schommelen en dat komt de huid niet ten goede. De barrierebescherming in deze producten moet de huid daartegen kunnen beschermen.

De Teinte heeft dezelfde eigenschappen maar dus ook nog een licht tintje, als een foundation dus. Te koop vanaf maart 2009.

Chanel meldt dat als je de verschillende producten uit de lijn over elkaar heen gebruikt, de werking optimaal zal zijn.

RoC heeft haar oude Hydra+ creme vervangen door de nieuwe Hydra+ Bioactive. Ook deze creme bedient de huid van vocht op twee manieren: afdekken en aantrekken. Hiervoor worden stoffen gebruik als glycerine (trekt vocht uit omgeving aan en bind het op de huid), een afgeleide stof van urea – ook een vochtbinder en voor de nodige bescherming omega vetten 3 & 6. Daarnaast zitten er anti-oxidanten in om vrije radicaalvorming af te zwakken. Een van de stofjes uit die cocktail heeft ook een anti-irriterende werking (wordt ook in hun Calmant lijn gebruikt), dus da’s handig als je ook een snel rode huid krijgt en een zonnefilter spf 15. Dit filter bestaat niet uit mineralen die het lich reflecteren maar uit zg. bolletjes die het uv-licht opzuigen. De bolletjes zorgen ervoor dat de warmte vervolgens niet aan de huid wordt afgegeven. Dit zou alweer een groter voordeel hebben ten opzichte vande traditionele absorberende filters die wel de zonnestraling in de huid laten opnemen.De creme is er zowel voor de normale, de droge als de gecombineerde huid. Hij kost 19,50 euro. Er is ook een bodylotion en die gaat voor 12,95 euro.

 

Lees ook:

Een serum hydrateert niet altijd beter dan een creme

Trend: turbocreme met probiotica

Geen foundation maar Nivea Natural Beauty

Lees ook