Cosmetisch medisch Gezicht Injectables Lichaam Operatietechnieken Rimpels en slapte

Onderzoek tweelingen: veroudering sterker door leefstijl dan door genen

Are we twins?Je genen bepalen voor een groot deel hoe jij zal verouderen; ook je huid dus. Maar nu wordt ook uit andere wetenschappelijke hoek ,die van de plastische chirurgie, bevestigd dat er nog veel grotere risicofactoren zijn die je velletje sneller dan gewenst laten verrimpelen en verslappen: heftige emotionele gebeurtenissen als een echtscheiding, maar ook het gebruik van antidepressiva (knoop het in je oren, want heel wat vrouwen in Nederland slikt die rommel, excusez le mot, en overgewicht, dan wel het permanente dieeten.

Voila! Het onderzoek is uitgevoerd onder 186 setjes van een-eiige tweelingen, mooier materiaal om mee te werken is er niet.  De tweelingen werden uitvoerig ondervraagd, maar ook uitvoerig gefotografeerd. Het onderzoek toonde aan dat zij die gescheiden waren er gemiddeld twee jaar ouder uitzagen dan hun counterpart die getrouwd, alleengaande was of weduwe. Ook het gebruik van antidepressiva deed er nog een schepje bovenop, en te dikke wederhelfden werden ook ouder geschat.

Volgens de onderzoekers speelt stress een grote rol in de uitkomsten van het onderzoek. Maar, verrassend genoeg, speculeren de onderzoekers ook dat de langdurige ontspanning van de aangezichtspieren als gevolg van het slikken van antidepressiva wel eens zou kunnen leiden tot huidverslapping (!). Ha, i love it….wat een maf inzicht zeg. Echt fascinerend, juist omdat ik van plastisch chirurgen uit mijn eigen omgeving weet dat verslapping van het onderhuidse bindweefsel daarin een rol speelt. Moet het toch eens aan ze voorleggen; of er ook een correlatie tussen het slikken van antichagrijn middelen en huidverslapping is.

En weet je wat de conclusie uiteindelijk is: dat de plastisch chirurgen zich veel meer met het terugbrengen van volume in het gezicht moeten gaan bezighouden, ipv de boel alleen maar strak te trekken. Tsja…

Benieuwd naar meer informatie over deze visie? Lees mijn beautyboek dat half maart uitkomt. Ik houd je op de hoogte:-)

Als je zin hebt om je er in vast te bijten, lees hier het hele verhaal (Engels).

Lees ook:

Man aan de spuit, het zou helpen om de recessie te bezweren

Je borsten opvullen met injectables?

Over stress gesproken, lees wat Clinique erover meldt

Bekijk ook BeautyJournaal TV en het laatste nieuws op de homepage

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

6 reacties

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen