En dit zeggen we met nadruk omdat vanuit Amerika steeds meer zg.

01:34 - 00:56
luistertijd 01:34 - leestijd 00:56

En dit zeggen we met nadruk omdat vanuit Amerika steeds meer zg. cosmeceutical brands Europa binnen komen. Merken met klinische benamingen en ze gebruiken vrijwel allemaal peelingstoffen in hun producten. De Amerikaanse dokter van de sterren, dr Brandt, heeft me er al eens persoonlijk voor gewaarschuwd, omdat hij steeds meer huiden met verzwakte barrieres ziet van vrouwen die non stop producten gebruiken waarin peelende stoffen zitten: vooral de zuren zoals alpha- en betahydroxyzuren.

Gebruik dit soort cremes niet langer dan twee weken achter elkaar. Daarna is het laagje met dode huidcellen er wel af. Je zal ook merken dat de werking daarna uberhaupt aanzienlijk afneemt. Wacht dan weer een maand of langer en gebruik het dan weer eens een week. Maar blijf het niet continu gebruiken, ook al zegt het merk dat het absoluut kan. Dermatologen zien de gevolgen ervan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Als de huidbarriere verzwakt, wordt de huid veel gevoeliger voor irritaties van buitenaf; van weersinvloeden en cosmetica, waardoor allergische reacties, eczeem en andere overgevoeligheden op de loer liggen.

Gewoon met mate gebruiken dus. Klinkt saai, maar is het meest veilig. Vergeet niet dat je huid een levend orgaan is, dat prima in staat is zichzelf te onderhouden.

Lees ook:

Lees ook