Cosmeticaclaims Gezicht Rimpels en slapte Zakenpraat

Nivea Stunt: gratis Expert Lift creme in ruil voor oude cosmetica

ANP PRESSLINK - NIVEA - GRATIS FACELIFT VAN NIVEA VISAGEVijftienhonderd potten gingen er ‘over de toonbank’. Niet weinig dus, maar wellicht ook te verwachten. Er werd namelijk op de voorpagina van onder meer de Volkskrant geadverteerd met deze actie – overigens zonder het merk en de productnaam te noemen om het extra spannend te houden. De teaser was: ‘Gratis Facelift’.

Nu ja, het effect van een echte facelift zal nooit worden benaderd, maar iets meer stevigheid wellicht wel. Hoe veel meer stevigheid heb ik nog niet kunnen achterhalen. Ook niet op de overigens erg leuk gevisualiseerde introductie van de creme op de Nivea website.

In de creme zit hyaluronzuur. De deeltjes zijn zo gefragmenteerd dat ze beter in de huid kunnen dringen – dat was tot voor kort nog het probleem met hyaluronzuur, de moleculen waren te groot waardoor ze weinig werking hadden, als het spul al in de huid zakte, gebeurde dat via de openingen van de haarzakjes. Hyaluronzuur is een zeer krachtige vochtbinder. Hierdoor krijgt de huid een iets voller aanzien, tijdelijk en vooral vrijwel onmiddellijk. De lange termijnwerking van de verstevigende creme moet van een extract van de anijsplant komen, zo lees ik. Hier zou een werkzame stof uit gehaald zijn die in staat is het collageen weer wat steviger te maken, en, het meest belangrijk; een beetje bij elkaar te houden. Het is bekend dat de collageenvezels naarmate je ouder wordt, verharden en uit elkaar vallen. Dit proces wordt ook wel glycatie genoemd. Binnenkort zal onze beautyexpert prof Johann Wiechers hier mee over vertellen in BeautyJournaal TV.

Hoewel Nivea niet verwijst naar dit proces en het woord glycatie ook niet in de mond neemt, vermoeden wij wel dat ze hierop doelen. Er komen mondjesmaat meer cremes bij die dit als doel hebben genomen. Chanel bracht onlangs een product ervoor uit – binnenkort meer daarover- en dr brandt introduceerde vorig jaar al zijn anti-sugar serum. Achterliggende gedachte om het zo te noemen: suikers in het lichaam zijn verantwoordelijk voor de verharding van de vezels. Dit is uit grootschalig onderzoek onder diabetici de afgelopen jaren naarvoren gekomen. In zijn laatste boek 10 years/10 minutes gaat hij hier ook uitvoerig in. In mijn beautyboek Mooi zijn en Mooi blijven, dat half maart verschijnt, zal ik er ook meer aandacht aan besteden.

Op de website van Nivea zie je een filmpje waarin ook het een en ander beknopt wordt uitgelegd. Verwacht geen facelift en wat ons betreft kun je ook zeker eerder dan 50 jaar met zo’n creme beginnen, zelfs op je 40ste al. Vanaf die leeftijd kun je al zien of je in de categorie ‘wrinkles’ of ‘saggers’ valt. ** Let dan alleen wel goed op dat het bij je huidtype past, soms hebben vrouwen van begin veertig ineens weer een vettere huid en dan kunnen dit soort cremes net niet lekker aanvoelen. En als je die afbraak van collageen wat wil tegengaan, is het nog veel verstandiger om letterlijk minder suiker te gaan eten. komt meteen je energiehuishouding ten goede (je bloedsuikerspiegel bijft stabieler).

** Het is een feit dat de ene vrouw sneller rimpelt dan verslapt en de ander nauwelijks rimpelt, maar eerder verslapt, vooral rond de kaken. Ook hierover zal ik in mijn te verschijnen beautyboek meer uitleggen.

Lees ook:

Ook Olaz Regenerist 3 Zone Daily Treatment Cream focust op huidverslapping

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

7 reacties

 • hallo Ilse Spinnoy,
  Lees net een al iets ouder bericht van je (4 juni )
  Je zou eens kunnen kijken of je met jouw huidklacht (psoriasis) de biologische kruiden-olie Jwalini van Kama Ayurveda prettig zou vinden.
  Deze olie is speciaal aanbevolen in ayurvedisch gebruik om de huidstructuur te herstellen en te verbeteren.
  Ik heb hem een aantal maal geadviseerd bij exceem- en psoriasisklachten en krijg er goede reacties op terug.
  Als je de olie eens wilt uitproberen stuur ik je graag een sample toe.

  groetjes, Danielle Spring spa & wellness, Leiden

 • Hoi Roos,

  Wij weten hier niets van af, dus waarschijnlijk heb je het verkeerd begrepen. In februari heeft libelle.nl testexemplaren weggegeven van Expert Lift. En nu geven ze iets weg van Garnier (Ultra Lift).

  Groet,
  Marieke

 • ik heb vernomen via libelle dat jullie een expert lift dagcreme gatis weggeven graag zou ik hiervan profiteren. wat moet ik hiervoor doen?

 • hoi ilse, ik weet ook niet of dat product een goedek euze voorj ou zou zijn. hoe oud ben je en wat heb je tot nu toe gebruikt? ik zal eens navraag voor je doen bij een specialist.

 • Graag wil ik de exprt lift van nivea uitproberen,het is niet zo gemakkelijk met psoriasis om een goede dagcreme te vinden!

  Mvg van Ilse

 • beste barbara, wat leuk je dat je geinteresseerd bent. ik heb voor de bescherming van je privegegevens je adres en je telnr maar even weggehaald, niet iedereen hoeft dat te zien toch? ik zal je gegevens doorgeven aan nivea, wellicht sturen ze jou dan wel zo’n pot creme:-)

  let wel, het gaat niet om een echte facelift he, alleen om een pot huidverstevigende creme.

  dagdag, Monique (redactie)

 • Hallo Hallo

  Mag ik even een minuutje van uw tijd?

  Via het nieuws heb ik vernomen dat jullie gratis facelift weggeven in ruil voor je oude creme, in Amsterdam

  Graag zou ik uw facelift ook willen proberen.

  Barbara Speller
  38 jaar

  Met vriendelijke groet, Barbara

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen