Cosmeticaclaims Droge huid Gevoelige huid Gezicht Marketingtrends Rimpels en slapte Zakenpraat

Trend: turbocreme met probiotica

lancome-genifiqueIk was uiterst verbaasd om tijdens een presentatie twee weken geleden (jan. 2009) te horen dat Lancome een luxe serum ging uitbrengen met probiotica erin. Verbaasd, omdat het als gloednieuw wordt gepresenteerd. Ergo: er zou tien jaar onderzoek aan vooraf zijn gegaan. In Japan wordt probiotische creme al decennialang verkocht, o.a. van het merk Revecy. En Biotherm gooide nog niet zo lang geleden het roer om in de strijd om overeind te blijven en transformeerde haar boodschap van het ‘ thermale’  naar het ‘ probiotische’ .

Het geheim? Probiotica hebben een stimulerende werking op talloze eiwitten in de huid. Eiwitten fungeren als boodschappers voor de cellen, zodat taken worden uitgevoerd om de huid gezond te houden. Hoe sterker de huidbarriere is, hoe mooier de huid blijft.

De probioticahoudende producten dragen ertoe bij dat de huid gladder wordt, de huiddichtheid verbetert en de hydratatie op peil blijft. Kortom: een lekker velletje.

Rest mij nog de vraag: zou het drinken van probiotica ook bijdragen aan een gezondere huid? Daartoe zijn namelijk wetenschappelijk gezien serieuze aanwijzingen: vooral ten aanzien van eczematische aandoeningen. Hoe gezonder de darmen zijn, hoe beter essentiele voedingsstoffen opgenomen kunnen worden en ontstekingen kunnen worden afgeremd.

Interessante producten in dit segment:

Lancome Genifique (maart 2009) serum, onder de dagverzorging, Biotherm Rides Repair, en in Japan bestaat het merk Revecy (van Yakult).

Luister ook nog naar dit audio-fragment van Mintel beauty analist Nica Lewis over de opkomst van probiotica in skincare.

Lees ook dit uitgebreide  review over Lancome’s nieuwe serum Genifique.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

1 reactie

  • Om deze cosmetica als probiotica of met probiotica te bestempelen vind ik onterecht. Probiotica zijn levende micro-organismen. En nergens kan ik uit opmaken dat hier nog leven in zit.

    Echte probiotica voor o.a. de huid is bijvoorbeeld te vinden in pro-t-action van BASF. Overigens nog niet verkrijgbaar in producten. http://www.pro-t-action.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.