Ik was uiterst verbaasd om tijdens een presentatie twee weken geleden (jan.

01:39 - 00:59
luistertijd 01:39 - leestijd 00:59

Ik was uiterst verbaasd om tijdens een presentatie twee weken geleden (jan. 2009) te horen dat Lancome een luxe serum ging uitbrengen met probiotica erin. Verbaasd, omdat het als gloednieuw wordt gepresenteerd. Ergo: er zou tien jaar onderzoek aan vooraf zijn gegaan. In Japan wordt probiotische creme al decennialang verkocht, o.a. van het merk Revecy. En Biotherm gooide nog niet zo lang geleden het roer om in de strijd om overeind te blijven en transformeerde haar boodschap van het ‘ thermale’  naar het ‘ probiotische’ .

Het geheim? Probiotica hebben een stimulerende werking op talloze eiwitten in de huid. Eiwitten fungeren als boodschappers voor de cellen, zodat taken worden uitgevoerd om de huid gezond te houden. Hoe sterker de huidbarriere is, hoe mooier de huid blijft.

De probioticahoudende producten dragen ertoe bij dat de huid gladder wordt, de huiddichtheid verbetert en de hydratatie op peil blijft. Kortom: een lekker velletje.

Rest mij nog de vraag: zou het drinken van probiotica ook bijdragen aan een gezondere huid? Daartoe zijn namelijk wetenschappelijk gezien serieuze aanwijzingen: vooral ten aanzien van eczematische aandoeningen. Hoe gezonder de darmen zijn, hoe beter essentiele voedingsstoffen opgenomen kunnen worden en ontstekingen kunnen worden afgeremd.

Interessante producten in dit segment:

Lancome Genifique (maart 2009) serum, onder de dagverzorging, Biotherm Rides Repair, en in Japan bestaat het merk Revecy (van Yakult).

Luister ook nog naar dit audio-fragment van Mintel beauty analist Nica Lewis over de opkomst van probiotica in skincare.

Lees ook dit uitgebreide  review over Lancome’s nieuwe serum Genifique.

Lees ook