Mattijs' collectie ging over zijn liefde voor mode en hartenprints vormden dan ook de rode draad.

01:12 - 00:43
luistertijd 01:12 - leestijd 00:43

Mattijs’ collectie ging over zijn liefde voor mode en hartenprints vormden dan ook de rode draad. We zagen prachtige witte jurken met veel pliséwerk, onverwachte volumes en plooien. Bijzonder aan zijn collectie waren de handbewerkte stoffen met blauwe BIG balpen. Over sommige creaties had hij wel vier dagen gedaan, vertelde hij ons na afloop. Een jong talent waar we zeker meer van gaan horen.

De collectie van Conny Groenewegen was geïnspireerd op eclips en hemellichamen. Het resultaat was een zeer toegankelijke collectie die helemaal bij deze tijdgeest past. Met latex leggings, kleurenprints in degradé van bruin/zwart naar geel/goud, metallics, glansstoffen en prachtige jodphur broeken. Ook zagen we opvallende jaren ’80  silhouetten met extreme schouderpartijen.  Vormen die ons deden denken aan space-mannetjes en schilden van reptielen.

Foto’s: Peter Stigter

Nieuwsgierig naar het hele verslag van de avond en meer foto’s? Je leest en ziet het op het fashionblog van mijn collega Marieke Ordelmans.

Lees hier alles over de collecties van Jan Taminiau en Jeroen van Tuyl

Bekijk op BeautyJournaal TV de shows van de Fashion Week, deel 1 en deel 2

Lees ook