Blijf je uit de zon, ga je nooit meer de deur uit zonder een superhoge beschermingsfactor en sla je aan het hamsteren met teintverhelderende crèmes? Gelukkig dan maar dat er tegenwoordig crèmes zijn die alle tekenen van huidveroudering in een cocktail meenemen.

02:09 - 01:17
luistertijd 02:09 - leestijd 01:17

Blijf je uit de zon, ga je nooit meer de deur uit zonder een superhoge beschermingsfactor en sla je aan het hamsteren met teintverhelderende crèmes? Gelukkig dan maar dat er tegenwoordig crèmes zijn die alle tekenen van huidveroudering in een cocktail meenemen. Dat scheelt weer extra potjes in de badkamer. Denk aan merken als Shiseido, Lancaster, dr. Pastorek, Natura Bisse en Olaz.

Dit zijn de nu meest bekende stoffen die pigmentvlekken iets lichter kunnen maken. Let op, want echt weg gaan ze er niet van. Niet 100% en al is het 50%, zodra je weer in de zon komt zijn ze zo terug.

 

 

  

 Weet je wat echt helpt? Niet te lang met je gezicht in de zon lopen. Zet lekker een hoed op. Zon heb je ook nodig voor de vitamine D aanmaak, tegenwoordig serieus in verband gebracht als weerstandsversterker en preventievitamine tegen vormen van kanker zoals aan de borsten. Maar bak niet….

Lees ook:

Aveda-experts over hun teintverhelderende lijn op BeautyJournaal TV

Lees ook