shop Refectocil wenkbrauw- en wimperverf Deze wenkbrauw- en wimperverf is een supervoordelig alternatief als je geen geld of tijd hebt om het professioneel te laten doen. Het werkt perfect en heel secuur. Bekijken Helaas pindakaas (zou mijn dochter zeggen), hoewel vitamine K tegenwoordig in de belangstelling staat omdat het mogelijk ontstekingswerende eigenschappen bezit, die ook […]

02:20 - 01:24
luistertijd 02:20 - leestijd 01:24

Helaas pindakaas (zou mijn dochter zeggen), hoewel vitamine K tegenwoordig in de belangstelling staat omdat het mogelijk ontstekingswerende eigenschappen bezit, die ook bij de genezing van littekenweefsel zou kunnen helpen, zijn uitkomsten voor kringen bedriegelijk slecht.

Vitamine K, ook wel bekend als phytodione, is een in vetoplosbare vitamine die in de lever wordt aangemaakt. Het zorgt voor een normale bloedstolling. Het is ook die relatie waarvan men hoopte dat het bij kringen zou kunnen helpen omdat daar ook sprake is van zichtbare, dan wel verwijde adertjes die door de huid heen hun blauwige schijnsel geven.

Maar uit onderzoeken die Begoun bestudeerde (o.a.  the Journal of Cosmetic Dermatology (April 2004, page 73) waarin 2% vitamin K plus 0.1% retinol, vitamin E, and vitamin C gebruikt werd, waren de resultaten slecht tot zeer mager te noemen.  In een ander onderzoek werd 1% vitamine K in een creme verwerkt om roodheid na een laserbehandeling te verminderen ((Source: Dermatologic Surgery, December 1999, page 942), maar ook dit leverde geen mooie effecten op, wel ontdekte men dat het lichte ontstekingsremmende kwaliteiten heeft. Begoun vraagt zich of vitamine C en anti oxidatieve stoffen als groene thee, superoxide dismutase en licorice extract niet dezelfde werkzaamheid zouden kunnen bewerkstelligen, alleen is dat blijkbaar niet onderzocht. Nog niet.

De meeste oogcremes bevatten vooral licht hydraterende stoffen, stoffen die de huiddichtheid verhogen waardoor wellicht het schijnsel wat kan afnemen en licht verstrooiende pigmenten om het euvel te camoufleren.

Ook plastisch chirurgen erkennen dat er niets tegen te doen is. Een enkele injectables arts probeert met een dun laagje hyaluronzuurfiller het blauwe gloedje vooral op de donkerste plek bij de neusvleugel te verdoezelen, maar menig arts is ook bang voor zo’n spuitje vanwege infectiegevaar zo dicht bij de slijmvliezen van het oog.

Camouflage is nog altijd de beste optie. Heel goede camouflageproducten vindt je oa bij Bobbi Brown en Laura Mercier. Let op de perfecte kleur: te donker maakt het gebied hol, te licht geeft wasbeeroogjes, vooral op de foto!

Lekker slapen, niet teveel alcohol, sporten en ontspannen helpt natuurlijk ook, maar dat wist je al.

Bekijk ook:

Het video-interview met make-upartist Ellis Faas over haar eigen cosmeticalijn

Lees ook