shop My SkinCaud – maak een DNA test van je huid! Met deze huid-DNA test weet je voortaan welke skincare je nodig hebt. Meten is weten. Je DNA liegt niet. Deze test doe je eenvoudig thuis. Huidexpert Mardge Pascaud begeleidt je via een app naar het juiste advies.   Bekijken Onlangs sprak ik plastisch chirurg […]

01:19 - 00:47
luistertijd 01:19 - leestijd 00:47

Onlangs sprak ik plastisch chirurg Werner Beekman voor het hoofdstuk plastisch chirurgie in mijn nieuw te verschijnen beautyboek (half maart 2009) en hij vertelde me dat vrouwen die hun gezicht alleen door injectables laten liften, allemaal een zacht ei-vormig hoofd krijgen.

‘De contouren zijn volledig weg,’ zegt hij. ‘Ik zag laatst Vanessa in levende lijve en ik schrok een beetje van haar bolle gezicht. OPgevuld door injectables. Jukbeenderen en kaaklijn waren niet goed meer te onderscheiden. Het oogt zo onnatuurlijk. Dat is het effect van injectables. Op foto’s zie je dat niet omdat ze gephotoshopt worden, maar in het echt dus wel.’

Beekman is er duidelijk geen voorstander van dat vrouwen allemaal dezelfde ronde gezichten krijgen. Hij pleit voor de terugkeer naar de facelift, waarvan hij ook zegt dat hij ze weer steeds vaker uitvoert. ‘Je wilt toch juist je kaaklijn terug? Dat gaat niet met injectables, en ook niet met een mini-lift. Die kleine facelift kan namelijk de hals niet meenemen.’ En hij besluit: ” Blaas je de ballon op dan gaan de rimpels eruit, of je maakt de ballon kleiner met hetzelfde volume, krijg je ook minder rimpels. En dat doet de facelift.’

Lees ook