Cosmeticaclaims Droge huid Gezicht Gezicht Natuurlijk 100% Pigmentvlekken Rimpels en slapte Vitamine c Werkstof dossiers Zakenpraat Zon Zon Special

Novexpert: elke dag vitamine C serum – lees waarom!

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Novexpert Booster C serum 25% beschermt optimaal tegen oxidatie door UV

image008

Wist je dat we van alle antioxidanten in onze huid, vitamine C in het hoogste percentage voorkomt, zowel in de epidermis als in de dermis, maar dat deze vitamine C ook het snelst opgesoupeerd is als er verweer moet komen tegen vrije radicalen?

Het wordt steeds duidelijker hoe belangrijk deze vitamine is, voor een gezonde huid, maar ook om te verwerken in huidverzorging. C is zelfs nog belangrijker dan A of E, maar samen vormen ze wel het belangrijkste team.

Vitamine C tot nu toe veel te laag geconcentreerd

Vitamine C zagen we de afgelopen jaren wel voorbij komen in crèmes en serums, maar erg veel impact had het niet. De concentraties waren te laag of de stof was in haar omgeving te instabiel. Met een veel te lage werkzaamheid tot gevolg.

We hebben het al vaker geschreven: we zien een opleving van cosmeceuticals, en een hernieuwde aandacht voor ‘ oude’ maar zeer nuttige stoffen. Dankzij nieuwe ontwikkelingen in goed werkzame formuleringen en inzichten in hoe de huid zich wapent tegen aanvallen van buitenaf, kunnen cosmeceutical stoffen als C ook steeds krachtiger worden.

Zo heeft het Franse huidverzorgingsmerk Novexpert, dat geheel op basis van natuurlijke stoffen en volgens farmaceutische standaarden wordt geproduceerd, een nieuw, krachtig vitamine C serum geformuleerd.

image002

Zoeken naar een krachtige vorm die niet irriterend is

Het was geen eenvoudige opgaaf, zo vertelde een van Novexpert’s wetenschappers dr. Daniela, mij onlangs in Parijs. ‘Je zoekt naar een vorm van vitamine C die stabiel genoeg is om niet meteen uit elkaar te vallen in een formulering maar ook onstabiel genoeg is om wel op de huid uiteen te vallen, zodat het zijn werk kan doen. Bovendien zoek je naar het juiste hoogwerkzame percentage dat opgenomen kan worden door de huid. Te hoog is niet goed, de huid reageert daarop met een irritatie die zegt: je komt er niet in.

Balanceren met pH-waarde

Bovendien luistert de pH-waarde ook nog nauw. Hoe lager de pH-waarde hoe meer er een peelend effect van deze stof zal optreden (eventueel nuttig bij het snel lichter maken van pigmentvlekken), en dus ook weer irritatie. Ik heb gezocht naar een balans om de huidconditie op drie niveaus te verbeteren: een vermindering van vrije radicalen, een stimulatie van fibroblasten die collageen vormen, een vermindering van roodheid in de huid en een afvlakking van pigmentvlekken. Zonder irritaties te geven.

Ontstekingsremmend

Het mooie van vitamine C is ook dat het ontstekingsremmend werkt en de droge huid iets minder droog kan maken. Zolang de pH-waarde maar niet te laag wordt en dat is ons met een waarde tussen de 4.5 en 4.8 gelukt. Het vitamine C Boosterserum werkt preventief maar optimaliseert huidprocessen ook.’

image004

Welke vorm van vitamine C is de beste?

Gangbaar is ‘ gewoon’ ascorbinezuur in skincare als vitamine C stof, in percentages van 2 tot 5%, het witte poeder. Novexpert heeft hiervoor bewust niet gekozen, zegt dr. Daniela omdat het niet erg stabiel is, niet in de huid kan komen, tenzij met een zeer lage pH-waarde, wat het weer agressief maar wel interessant als peeling.

Novexpert heeft gekozen voor een nieuwe, samengestelde vorm van vitamine C. Op de inci-lijst van de Booster zul je drie vitamine C stoffen terugvinden, waarvan Novexpert een krachtig samenwerkende cocktail heeft gemaakt: pure vitamine C in de vorm van ascorbinezuur (L-ascorbic), een Japanse gestabiliseerde vorm van C (gefermenteerd met een suiker) die 3-O-Ethyl ascorbic acid wordt genoemd en een uit Frankrijk gestabiliseerde vorm van C (gekoppeld aan silicium): Ascorbyl Methylsilanol Pectinate. Ze versterken elkaar, ze zorgen gezamenlijk voor een nog betere stabiliteit, maar ook voor opneembaarheid in de huid, een absolute must.

3 C’s met een krachtige onderlinge samenhang voor werkzaamheid en penetratie

Beoordeel deze stoffen dus niet afzonderlijk op hun merites. Op inci-lijstjes staan alleen de stoffen die tijdens de bereiding worden gebruikt, maar tijdens die bereiding vinden processen plaats tussen de stoffen, waaruit weer nieuwe stoffen en werkingen ontstaan, en die worden niet benoemd op de lijst. Daarom is het uitpluizen van inci-lijstjes vaak ook totaal niet ter zake doende: ook bij het Vitamine C Booster gaat het om een samenwerking tussen deze drie stoffen. Met als belofte een krachtige anti-oxidant werking, een collageen boost en een ontstekingsremmende werking. De samengestelde vormen van vitamine C in de Booster zitten op een percentage van 25%. Opgelost in serum krijg je hier een evenredig deel van in de huid.

image006

Je belangrijkste aftersun-ingrediënt

Vooral nu in de zomermaanden is het super essentieel om de huid zowel voor als na blootstelling aan zonlicht extra te suppleren met vitamine C. Sterker nog: je kunt vitamine C beschouwen als je belangrijkste aftersun stof, in combinatie met vitamine E. Samen vormen ze een sterk anti-oxidatief koppel. Mocht een verkoopster in de winkel je juist vertellen dat je geen C in de zon moet gebruiken, dan geldt dan alleen voor C-serums met een lage pH-waarde, die een peelend effect hebben – dat wil je inderdaad niet. Maar het pH-neutrale Booster serum van Novexpert kun je naar hartenlust toepassen.

Zeker nu bekend is geworden dat de inwerking van uv-straling nog vele uren na zonblootstelling doorwerkt in de huid, is het cruciaal om voor goede voor- maar ook nazorg te zorgen. Vitamine C remt ook het proces van verbranding van de huid door zon af.

image005

Smeren is vele malen krachtiger dan innemen

Leuk weetje is dat brandnetels bijvoorbeeld zeer hoge concentraties aan C hebben, net zoals acerola fruit. Jammer genoeg is de inname van C uit voeding voor de huid niet zo effectief als het smeren ervan op de huid. Smeren zorgt vooreen dertig keer betere beschikbaarheid van C op voor de huid dan innemen. En de zon is dus de grootste ‘sloper’ van C: maar liefst 80% van je C-voorraad wordt door uv-straling teniet gedaan.

Get the glow!

Tot slot, de vitamine C booster stimuleert ook de bloedtoevoer in de huid, wat resulteert in een gezonde glow. Hoe lekker is dat!

Doen! Tweemaal daags Booster C-serum

Vitamine C gedoseerde skincare moet deel uitmaken van je dagelijkse routine. Dat is het beste voor je huid. Breng het zeker in de zomermaanden ’s ochtends maar ook ’s avonds aan.

image007

 

Lees binnenkort ook de review van onze Gerti over dit gloednieuwe Booster C serum op BeautyJournaal.

 

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

14 reacties

 • Catherina, de vita c van PC heeft echt een primair huidoplichtende functie, en heeft daarvoor een lagere pH waarde, wat dus ook met zich meebrengt dat het een peelend dus irriterend effect heeft. Dit leggen we ook uit in het artikel dat de achtergronden bij dit vita c serum van novexpert belicht. Zo zie je maar hoe je met 1 stof nu even sec gesteld verschillende formuleringen kan maken. Dit maakt ook weer duidelijk waarom het lezen van inci lijstjes te kort schiet.

 • Monique bedankt voor de uitleg ben ik heel blij mee. Ik ben inmiddels al een paar dagen aan het smeren. Ik heb de vit. c van Paula ook maar die irriteert mijn huid. Dus was echt op zoek naar een vit.c serum dus nu maar lekker smeren.Groetjes en bedankt voor het testen van die mooie producten.

 • Catharina, hierbij ontvang je nog extra uitleg over ‘parfum’ in Novexpert producten. Ik begrijp dat deze term op de inci lijst heel verwarrend is, en geeft echt niet voldoende weer over hetgeen in een product verwerkt is.

  ” Ik heb nog meer gedetailleerde informatie gekregen. Het eerste punt is meteen het makkelijkste: als je geurmoleculen in een product gebruikt, stelt de wet dat je dat op de inci lijst onder de noemer ‘parfum’ moet weg zetten. Dit is een lastige omdat parfum natuurlijk meteen geassocieerd kan worden met hetgeen marlies hierboven ook aankaart: stoffen waar je allergisch voor kan zijn.

  Novexpert volgt een geheel nieuw procede om toch iets met geurmoleculen te kunnen doen,zonder het risico van huidallergie. ten eerste worden hiervoor alleen planten gebruikt waarvan bekend is dat ze zo min mogelijk allergeen zijn: amandel, salie en vanille. en daaruit zijn met een speciale techniek die CO2 extractie wordt genoemd, 3 tot 6 maximaal zes moleculen gefilterd (normaal bestaat een geurstof uit zeker 200 geurmoleculen) voor gebruik in de producten. bij dit proces worden ook geen chemicalien gebruikt om de stoffen eruit te halen, het valt onder de noemer green chemistry.

  een andere lezeres gaf aan dat ze een product niet lekker vond ruiken, dat kan hier mee te maken hebben. deze producten zijn niet met standaard geurstoffen afgevuld, en als je dat wel gewend bent, is dat wellicht wennen. maar voor mensen die parfumvrije cosmetica wensen, is dit dus een mooie nieuwe kans!”

 • Yay! Goed om te horen Angela! Gebruik hem nu zelf ook ochtend en avond:-)

 • Nav mijn ervaring met novexpert en dit artikel heb ik de vitamine c gekocht. Eerste indruk: trekt snel in, geen ‘gerul’ met spf (Paula’s choice) en geeft n mooie glow aan gezicht. Heerlijk product! Gaat mooi mee in de koffer !

 • Leuk catherine veel plezier ermee. Je had hem trouwens ook online kunnen kopen, we zetten altijd shoplinks bij productnieuws;-)

 • Bedankt Monique ga toch maar weer op pad om deze vit.c te kopen haha, groetjes

 • Catherina. Er zitten alleen maar geurstoffen in die niet irriterend zijn. Lees bij gerelateerde artikelen nog maar eens het achtergrondverhaal over novexpert ‘zet de nieuwe trend’.

  Belangrijk is natuurlijk wel of je gewoon geen parfum wilt uit angst voor (en dat is nu juist het stokpaardje van dit merk) of dat je een serieus beschadigde huidbarrierehebt met eczeem e.d en een bewezen parfumallergie. In dat geval moet je ten allen tijde deveiligheid zoeken van een ander soort merken.

 • Leuk en zeer informatief artikel, Monique! Ik verheug me nu al op de review van Gerti.

 • Ik was zo blij met dit artikel dus vlug naar de winkel . Maar ze hebben er weer parfum in gestopt dat vind ik nou zo jammer. Overal lees je dat parfum ook weer niet goed is voor de huid. Nu weet ik niet meer wat ik moet geloven. Toch maar even wachten op de review van Gerti.

 • Wat een fijn artikel dank je wel! Stond er vorige week mee in mijn handen bij de ICI Paris en dacht ik ga eerst eens opzoeken wat ik erover kan vinden 🙂 en zie daar. Ik ga deze denk ik zeker proberen.

 • De c-esta lijn van Jan Marini heeft een gepatenteerde vit c die ook erg fijn werkt. Met een super resultaat!erg leuk al deze blogs te lezen

 • hoi angela, de vita C van PC is van een andere orde. die breng je alleen op pigmentvlekjes aan en heeft, zo ondervond ik, een peelende en uitdrogende werking. de vita C van novexpert heeft niet een dergelijke lage pH waarde, en kan dus overall ingezet worden om je huid in conditie te houden.

 • Wat weer een informatief artikel. Monique. Heb jij zelf deze vitamine c al getest ? Ik vind het een mooi merk. Heb zelf het hyaluronserum van Novexpert, trouwens heerlijk product, en ga ook zeker deze vitamine C bestellen. Gebruik al Vitamine c (25%) van Paula’s choice maar dat smeer ik locaal op pigmentvlekjes en op fijne lijntjes. Wat een werkzame producten komen er toch op de markt welke daadwerkelijk wat kunnen doen voor je huid. Fijn om hierover door Beautyjournaal goed geïnformeerd te worden. Thanks!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.