Terug naar de winkel
Biodroga 15% vitamine C + tranexaminezuur skinbooster

Wat een dijk van een serum! 15% vitamine C met tranexaminezuur is het beste recept om je teint weer te egaliseren! Hebben!

BiodrogaMD

Wij worden hier erg blij van omdat er het pigmentafremmende tranexaminezure aan toe is gevoegd. De combinatie met het vitamine C 3-O-ethyl ascorbic acid is het een prachtige formulering.

Net even anders

De werking van dit vitamine C derivaat is een goede keuze omdat het dezelfde eigenschappen heeft als het klassieke L-ascorbine zuur, echter is het een stuk stabieler, wat de werking op je huid zeker ten goede komt. De pH-waarde van dit serum is 4.3.

Dit is tranexaminezuur

Tranexaminezuur is een in water oplosbaar biotechnologisch ingrediënt dat is afgeleid van het aminozuur lysine. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Traditioneel wordt tranexaminezuur in de geneeskunde toegepast op hevig bloedverlies te stoppen, het heeft bloedstollende eigenschappen.

Het belangrijkste effect van tranexaminezuur op de huid is de verbetering van oppervlakkige verkleuringen, die het gevolg zijn van zonneschade. Het exacte werkingsmechanisme van tranexaminezuur op pigment is nog onduidelijk.

Wel weten we uit onderzoeken dat tranexaminezuur de melaninesynthese kan afremmen door de interactie tussen keratinocyten (huidcellen) en melanocyten (melanine producerende cellen) te blokkeren. Ook vermindert tranexaminezuur de bloedtoevoer rond de pigmentcellen, waardoor deze minder actief zijn.

Kortom! Een top van een skinbooster om je teint weer fris en egaal te maken!

Kopen

Terug naar de winkel

Shop ook