Het zijn echt mooie formuleringen die je huid laten stralen

06:02 - 03:37
luistertijd 06:02 - leestijd 03:37

Het mooie Duitse huidverbeteringsmerk Biodroga heeft in 2022 een volledig vernieuwd, opgeschoond assortiment aan de wereld gepresenteerd. Alle producten zijn clean beauty – en je weet, dat dragen wij een warm hart toe. Talloze schoonheidsspecialisten werken met dit prachtige merk, en ook in mijn skinroutine is het niet weg te denken. We presenteren je de top 5, uit de salons, en ook een beetje van mij.

Het Biodroga assortiment bestaat uit twee lijnen: Bioscience Institute en Medical Institute. Een groot deel van de ingrediënten van Bioscience Institute is van natuurlijke oorsprong of gecreëerd door natuurlijke, biologische processen. In de salon kan hiermee veel aandacht gegeven worden aan wellness en beautyrituelen, maar ook aan huidverbetering.

Bij Medical is de gestreste of probleemhuid in goede handen. De sleutel tot maximale doeltreffendheid ligt in het innovatieve zurenconcept. Daarnaast garanderen ze een optimale verdraagzaamheid van de huid, omdat er intensief wordt samengewerkt met dermatologen.

Bekijk hier ook een Biodroga gezichtsbehandeling met Lydia en Biodroga trainster Stephanie:

Dit is de top 5!

Biodroga Medical Institute – 20% Niacinamide Serum. Niacinamide is de wonderstof van de 21ste eeuw. Het is een van de meest veelzijdige huidverbeterende stoffen die het merk heeft. Het werkt huidbarrière versterkend, maar daarbij ook nog eens regulerend op problemen: van talgreductie, tot vermindering van roodheid en pigmentvlekken, en vermindering van fijne lijntjes.

Musthave

Ik vind het een must-have in elke skinroutine. Zeker in deze mooie hoge concentratie kun je de beste werkzaamheid verwachten. Schoonheidsspecialiste An Segers van Palazzo Benessere uit Belgie is het er volmondig mee eens.

An Segers van Palazzo Benessere

Een echte all-rounder

‘Dit serum is een echte all-rounder voor de huid. Deze booster geeft mooie resultaten bij een gemengde huid en/of vale huid. De synergie tussen het verbeteren van het vochtgehalte en het compenseren van overmatige talgafscheiding zorgt ervoor dat de huid egaler, gladder en fijner wordt zonder de huid uit te drogen. Bovendien zorgt deze booster ook nog voor een mooiere teint.’

Ook make-up artist Lydia le Loux is erg te spreken over dit serum. Het geeft een superfijn huidgevoel en het houdt haar verouderende huid mooi in conditie, in combinatie met voedende crème. Lees hier haar review nog eens.

Shop het Niacinamide 20% serum hier online

Voor de gevoelige huid met roodheden

Een andere topper uit de Medical Institute lijn is het 10% Azalaic serum. Schoonheidsspecialiste An Segers zet het graag in bij gevoelige huidjes met roodheden. ‘Bij dagelijks gebruik zie ik dat zelfs ontstekingsreacties bij rosacea verminderen bij cliënten. Ik noem het een echt SOS-product. Ik zet het ook graag in bij een eerste behandeling bij een cliënte met een gevoelige huid.’ Dit serum is dus ook ideaal voor thuisgebruik, om de huid te kalmeren en de vaatwanden en haarvaatjes te versterken.

Shop het Azalaic serum hier online

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monique Lindeboom (@beautyjournaal_daily)

Wow, frisse huidtonus, glad en glanzend

Ook favoriet bij de schoonheidssspecialisten en thuisgebruiksters is de 10% Acid Peeling uit de Bioscience Institute lijn. Het is een AHA mix van melkzuur, citroenzuur en wijnsteenzuur. Het is een intensievere peeling, waarmee je echt goed dode huidcelletjes weghaalt, poriën ontstopt en onzuiverheden tegengaat.

Deze peeling frist je huidtonus op en geeft je huid ook zichtbaar meer glans. Hoe fijn is dat. Ook de huidstructuur verfijnt. Het mooie is dat er ook een complex van Biodroga’s Black Forest in zit met mos, vlierbes en varen. Het geeft de huidweerstand een boost en werkt verzorgend.

Shop deze 10% Acid Peeling hier online

Fijne moisturizers, voor versteviging en tegen droogte

In de top 5 staan ook twee fantastische crèmes van Biodroga uit de Bioscience Institute lijn: de Moisture & Balance Rich cream en de Perfect Age Rich cream.

De Perfect Age Rich Cream heeft verstevigende eigenschappen en is speciaal bedoeld voor de drogere huid. Het bevat monnikspeperextract en biopeptiden. Deze ingrediënten vormen samen het Bioactive Restructuring Complex, de basis voor het V-lifting-effect.

Een Instant Tight Complex bevordert de vorming van collageen en dient als een beschermend schild tegen oxidatieve stress. Moss Cell-extract verbetert de activiteit van de celkern, verfijnt de huid en laat een vlekkeloze teint achter. Hylaluronzuur vult de hyalurondepots van de huid aan. Waardevolle voedende oliën zoals druivenpitolie en avocado-olie zorgen voor een rijke textuur en soepele huid.

Shop de Perfect Age Rich Cream hier online

En tot slot dan de Moisture & Balance Rich cream. Deze formule met biotechnologische ingrediënten is verrijkt met waardevolle oliën en daarmee het ideale verzorgingsproduct voor de bijzonder droge, vetarme huid.

Het Black Forest Complex bestaat uit mos, vlierbloesem en varen. Het versterkt de veerkracht van de huid en heeft een vitaliserende werking.

Hydratatie speelt een essentiële rol in de conditie en het welzijn van de huid. Als de huid te veel vocht verliest, breekt de Natural Moisturizing Factor (NMF) af, die de huid beschermt tegen uitdroging en dit gaat ten koste van haar beschermende functie via de huidbeschermingsbarrière. Het resultaat is een verhoogd vochtverlies – een vicieuze cirkel! De huid wordt dan ruw en verliest haar soepelheid en reageert gevoeliger. De Moisture & Balance producten zijn hier het antwoord op.

Shop de Moisture & Balance Rich cream hier online

Lees ook:

Lees ook