Een nieuw seizoen = nieuwe make-up trends!

04:53 - 02:56
luistertijd 04:53 - leestijd 02:56

Een nieuw seizoen is officieel aangebroken en dat betekent natuurlijk nieuwe make-up trends! MAC Cosmetics zette haar beste trendwatchers en make-up artists weer in om de mooiste make-up trends voor komende herfst/winter te selecteren. Wat dacht je van Icy Lips? Of maak jij een statement met Misplaced Metals? Laten we in de trends du moment duiken!

Gespot bij AFW

Tijdens afgelopen editie van Amsterdam Fashion Week creëerde Hannah Bennett, Senior Make-Up Artist bij MAC, voor elke modeshow een unieke make-up look, waarbij de focus ditmaal op de huid komt te liggen.

Skin Focus 

Hannah vertelt: ‘De focus ligt dit seizoen op de huid. Een stralende, yummy, goed verzorgde huid is in.’ De afgelopen jaren draaiden om self-care, binnenblijven en het verzorgen van onze huid. Dit inspireerde tot Skinification, de focus van onze post-pandemie make-up routines, waarbij we op zoek zijn naar hybride make-up en skincare formules die samen werken als één.

Hannah Bennett, Senior Make-Up Artist bij MAC

‘We nemen afstand van dikke lagen foundation die onze huid bedekt en omarmen onze echte huid. Met een coverage die zo natuurlijk is, dat zelfs de beste cameralens ‘m niet ziet,’ aldus Hannah.

Drie diverse trends

Ook zien we dit seizoen drie inspirerende make-up trends terug; Steamy Skin, Sheer Matte en Grunge Glam. Hannah legt uit hoe je deze trends zelf kunt namaken.

Steamy Skin

‘Bij Steamy Skin ziet de huid er gevoed en fris uit met een gestoomde finish – alsof je net bij de spa vandaan komt (of een hete dansvloer om 3 uur ’s nachts!). Glazed doughnut skin, dolphin skin en glass skin trends zijn al tijden razend populair op TikTok. Deze frisse, dewy textuur is een blijvertje, maar met nog meer vocht. Maak de look na door je dagcrème zowel onder als over je foundation aan te brengen. Dit zorgt voor een extra gehydrateerde finish. Vergeet niet je MAC Fix+ bij de hand te houden om je steamy look de hele dag door bij te houden.’

LINKS – Model: Laourath Sabé, @laousnjs; MUA: Alexandra Spyridopoulou. RECHTS – Model: Eden Long, @edenlng; MUA: Vilde Feste. Fotograaf: Bruno Gasperini, @brunogasperini.

Sheer Matte

‘Hoewel we een glowy huid overal op social media terugzien, zijn veel mensen nog steeds op zoek naar een matte huid die hun opvallende ooglooks accentueert. Vooral Gen Z kijkt anders naar matte: voor hen draait het niet om baking en dikke lagen foundation of poeder. Stralend, natuurlijk matte is in. Creëer een “doorzichtige” dekking door alleen concealer te gebruiken op de plekken waar je het echt nodig hebt. Polijst je look met een dun laagje translucent powder, zoals de Prep + Prime Transparent Finishing Powder. Het mooie aan sheer matte is dat het ook een soort blurring effect geeft. Een matterende primer vervaagt poriën en translucent powder egaliseert de huidtextuur en fijne lijntjes.’

LINKS – Model: Tibalt Dautel, @tibalt_d; MUA: Jessie Lefler. RECHTS – Model: Laourath Sabé, @laousnjs; MUA: Alexandra Spyridopoulou. Fotograaf: Bruno Gasperini, @brunogasperini.

Grunge Glam

‘Na jaren van perfecte, superstrakke cut creases, is het zo verfrissend om vettige, net-wakker-geworden-met-make-up-op ooglooks te zien. Deze trend is meer een attitude dan een gedefinieerde look. Of je nu een zwart kôhlpotlood, zoals de Colour Excess Gel Pencil in Glide Or Die, op je ooglid laat smelten met een laagje Vaseline eronder, mascara, zoals de MAC Stack Mascara, als eyeliner gebruikt of voor chunky wimpers gaat met net iets te veel laagjes mascara, dé kleur is zwart. We dragen ‘m vol trots, zonder grenzen.’

LINKS – Model: Sarah Guerre, @sarahguerre; MUA: Netta Szkely. RECHTS – Model: Tibalt Dautel, @tibalt_d; MUA: Luisa Sporkenbach. Fotograaf: Bruno Gasperini, @brunogasperini.

More, more, more!

En daar blijft het niet bij. MAC’s international Artist Panel, bestaande uit Cat Quinn (Executive Director, Trend bij MAC), Live Appelland (Director of Senior Artists EMEA), Baltasar González Pinel (Director of Makeup Artistry EMEA), Tom Sapin (Global Senior Artist) en Luisa Sporkenbach (MAC National Artist voor Duitsland), selecteerden nog 7 andere trends die we komend seizoen terug gaan zien.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook