Welke producten zijn haar favoriet? En er is een akkefietje over de zonfilters en het milieu - hot item in onze wereld nu....

08:42 - 05:13
luistertijd 08:42 - leestijd 05:13

Het bekende Australische selftan merk Bondi Sands breidt haar assortiment uit met een complete huidverzorgingslijn, een SPF Face Mist en een One Hour Express Selftan Foam + Face Spray. Tijdens de persintroductie in Amsterdam maakte ik kennis met deze producten en in dit artikel vertel ik je er graag meer over!

Bondi Sands

Bondi Sands is een populair Australisch zonverzorgingsmerk dat tien jaar geleden is opgericht in Melbourne. Het merk staat vooral bekend om haar zelfbruinende foams en om haar beschermende zonnebrand sprays en crèmes.

Recent is het merk gerechtelijk beschuldigd van het ‘greenwashen’ van haar zonnefilters door ze valselijk aan consumenten te verkopen als veilig voor het milieu. Voordat we verder duiken in de nieuwe producten, is het toch belangrijk om eerst hier aandacht aan te besteden. Het merk komt namelijk met het volgende statement:

“Ons hele assortiment zonverzorgingsproducten is vrij van de twee ingrediënten die schadelijk zijn voor onze riffen, oxybenzone en octinoxaat, en we zullen onze productformuleringen blijven ontwikkelen onder leiding van zowel lokale als internationale autoriteiten”.

In de aanklacht is echter opgenomen dat Bondi Sands producten ook andere schadelijke ingrediënten bevatten die mogelijk koraalriffen en het zeeleven in gevaar kunnen brengen, waaronder avobenzone, homosalaat, octisalaat en octocryleen.

De wet in Hawaï

In 2018 was Hawaï de eerste staat in de VS en de eerste rechtsmacht ter wereld die oxybenzone en octinoxaat uit zonnebrandcrème verbood omdat ze schadelijk waren voor koraalriffen en koraalverbleking konden veroorzaken. Maar vorig jaar heeft de wetgevende macht van Hawaï ook wetten ingevoerd die de verkoop van zonnebrandmiddelen die avobenzone en octocryleen bevatten verbieden. Dit gaat per 2023 van kracht.

In haar verklaring zei Bondi Sands dat hun zonnebrandformuleringen volledig vrij waren van oxybenzone en octinoxaat, en dat het in overeenstemming was met alle staats- en federale voorschriften in de VS. Met andere woorden: in die wet staat niets opgenomen over avobenzone, homosalaat, octisalaat en octocryleen. Maar goed, ben jij kritisch op filters, dan weet je dit nu ook…

En dan is het nu tijd om te kijken naar de meest recente introducties van het merk!

Everyday Skincare

Gewone, dagelijkse huidverzorging van Bondi Sands? Yes please! Echte huid is niet perfect, poreless, gefotoshopt of gefilterd. Het is oneffen, inconsistent, getextureerd en uniek: kortom, echte huid oogt en voelt voor iedereen anders. Skincare moet daarom simpel, effectief en ontwikkeld zijn voor de echte huid, met producten die passen bij jou en jouw huidbehoeften.

Geformuleerd met ervaren huidexperts

Everyday Skincare, ontwikkeld samen met ervaren huidexperts, zit boordevol Australische botanische ingrediënten en wetenschappelijk erkende werkstoffen voor echte resultaten. De producten zijn gemakkelijk te herkennen en eenvoudig toe te voegen aan jouw routine. Hiermee biedt Everyday Skincare een simpel maar effectief skincare-assortiment voor een meer zelfverzekerde, meer echte versie van jezelf. Dát is de conceptuele kant.

Van reiniging tot bescherming

Het assortiment is groot. Het bestaat uit reinigingsproducten, producten voor de hydratatie, speciale treatment serums die gericht werken op diverse huidproblemen, een masker en natuurlijk een beschermende zonnecrème.

Alle producten bevatten effectieve ingrediënten die helpen bij het specifiek behandelen van een huidprobleem of -behoefte. Van hyaluronzuur, squalaan en vitamine C tot het blauwe spirulina extract, hibiscus fruit extract en niacinamide. Er is zoveel keuze dat er voor iedereen wel iets tussen zit!

Mijn ervaring

Tijdens de persintroductie heb ik een kort consult gehad waarbij mijn huidwensen en problemen onder de loep werden genomen. Ik heb een relatief makkelijke huid, dus ik wilde me vooral focussen op hydratatie en het behoud van een gezonde huid.

Nu combineer ik, op aanraden van een Bondi Sands expert, dagelijks de Fresh’n Up Gel Cleanser, Thirsty Skin Hydrating Serum, Sweet Dreams Hydrating Whipped Moisturiser (zowel ’s ochtends als ’s avonds) en de Sunny Daze Hydrating SPF 50 Moisturiser.

Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de producten. De texturen zijn heel fijn, romig, maar toch licht. Het smeert lekker uit, trekt snel in en plakt niet. Mijn huid voelt na gebruik zacht en glad aan. De prijzen zijn daarnaast ook erg aantrekkelijk. So far, so good!

Shop hier online

 

Everyday Protection Face SPF 50+ Spray

Voor moeiteloze zonbescherming on the go kies je voortaan de nieuwe Bondi Sands SPF 50+ Fragrance Free Face Mist. Deze compacte handbag essential breng je over of onder je make-up aan en kan gedurende de dag eenvoudig opnieuw aangebracht worden. Voor optimale bescherming, dag in en dag uit.

De lichtgewicht, transparante formule breng je gemakkelijk aan, zonder dat deze een plakkerige laag op je huid achterlaat.

De multifunctionele, huidvriendelijke mist biedt SPF 50+ bescherming tegen UVA en UVB-straling en hydrateert tegelijkertijd de huid tot wel 72 uur lang. Waarom zo lang, vraag je je dan stiekem toch af. Na een uur of twaalf is je huid weer gewassen;-)

Ik heb de spray zelf nog niet geprobeerd, maar ben er wel erg benieuwd naar. Hoe fijn is het dat je deze ook gewoon over je make-up aan kunt brengen? Een groot pluspunt als je het mij vraagt.

Shop de spray hier online

 

One Hour Express Self Tanning Foam & Face Mist

De Bondi Sands One Hour Express producten zijn ready when you are, en daarmee ideaal voor last-minute tanners die tijd tekort komen. Je spoelt ze namelijk al na +1 uur inwerktijd van je huid af!

De One Hour Express formules zijn parfumvrij en makkelijk aan te brengen dankzij de bronzed colour guide. Van beginner tot tanning expert – jij bepaalt eenvoudig de gewenste diepte van jouw tan. Er is nu dus een nieuwe foam voor het lichaam, maar ook een zelfbruinende face mist voor het gezicht.

One Hour Express Self Tanning Face Mist

Deze huidvriendelijke, parfumvrije formule is geschikt voor alle huidtypen. Je creëert in een handomdraai een prachtige bronzed glow, zonder dat je poriën zich verstoppen. De tan blijft zich na het afwassen ontwikkelen, met een glowing skin als resultaat – met of zonder make-up.

Shop hier online

 

One Hour Express Self Tanning Foam 

De nieuwe One Hour Express Self Tanning formule is nu ook beschikbaar in een iconische Bondi Sands foam textuur. Je onthult hiermee de perfecte glow, met een minimale wachttijd. Je laat de formule voor 30 minuten intrekken voor een sunkissed tan, 1 uur voor een bronzed tan of 3+ uur voor een extra diep resultaat.

Mijn ervaring

Ik heb deze foam zelf getest en hoewel hij makkelijk aan te brengen is en een vlekkeloos resultaat geeft, vind ik de kleurintensiteit niet zo indrukwekkend. De eerste keer heb ik hem 1 uur laten intrekken, maar ik vond het resultaat toen echt te licht. Een paar dagen later probeerde ik het opnieuw.

Ik heb hem toen 3 uur laten intrekken en mijn huid had inderdaad een zongebruind tintje, maar het verschil was niet mega groot. Het geeft een natuurlijk resultaat.

Persoonlijk ben ik meer fan van de Bondi Sands Liquid Gold Foam, alleen heeft deze een inwerktijd van 6 uur. Je hoeft deze echter niet per se af te spoelen, dus je kunt hier ook mee slapen. De Liquid Gold Foam geeft net een intenser resultaat. Voor een last-minute tan is de One Hour Foam natuurlijk wel ideaal.

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook