Van droogborstelen tot serums en zonbescherming, dit heb je nodig!

09:36 - 05:45
luistertijd 09:36 - leestijd 05:45

Met temperaturen die steeds verder oplopen is het tijd om vooruit te plannen voor de zomer. Dat betekent dat we een perfecte lichaamsverzorgingsroutine moeten opstellen, zodat we in staat zijn de komende tijd onze benen, armen en de rest van ons lichaam te showen.

Of je nu een skinimalist bent of een 10-stapper, de meeste mensen hebben hun gezichtsroutine inmiddels wel op een rijtje. De kans is echter groot dat jouw lichaam niet dezelfde aandacht krijgt als je gezicht. Dat is niet heel gek, gezien we de afgelopen twee jaar veel binnen hebben gezeten en het weer ook niet fantastisch was. Die tijd laten we gelukkig achterwege en daarom stellen we nu een perfecte lichaamsverzorgingsroutine op.

Krachtige producten

In vergelijking met je gezicht kan de huid van je lichaam meer krachtige producten en behandelingen aan. Dit komt door een verschil in dikte. Het vinden van de juiste behandeling voor jouw huid, hangt af van jouw huidproblemen.

Microneedling en peelings

Microneedling kan bijvoorbeeld op het lichaam gebruikt worden om het uiterlijk van cellulitis en een losse huid te verminderen. Het geeft een gladder uiterlijk. Als je echter de helderheid van je huid wilt verbeteren, dan zijn lichaamspeelings aan te raden. Deze bevatten vaak een hoger percentage actieve ingrediënten dan gezichtspeelings en werken om de buitenste laag dode huidcellen te verwijderen, wat kan bijdragen aan dofheid.

Laser of Profhilo

Laser of IPL kan nuttig zijn om zonnevlekken of gesprongen bloedvaten op de borst aan te pakken. Een kuur met Profhilo is daarnaast weer een geweldige optie om de hydratatie, huidtextuur en kwaliteit van de huid te verbeteren.

Producten voor thuisgebruik

Natuurlijk kun je thuis ook voldoende doen om je huid klaar te stomen voor de warme dagen. Hieronder vind je vijf stappen die niet in een goede lichaamsverzorgingsroutine mogen ontbreken. Shop gelijk onze productaanbevelingen en begin deze week al met je nieuwe routine!

Droogborstelen voor het verbeteren van de bloedsomloop

De eerste stap in je lichaamsverzorgingsroutine zou moeten zijn om te investeren in een goede, droge lichaamsborstel. Dit helpt de bloedsomloop te verbeteren, de huid te stimuleren en oppervlakteresten te verwijderen. Het kan ook helpen verstoppingen te voorkomen die worden veroorzaakt door overmatige olie- en zweetophoping in de poriën.

Neem een borstel met stevige, natuurlijke haren en beweeg deze in cirkelvormige bewegingen met de klok mee rond je lichaam. Leg hierbij vooral druk op de gebieden waar de huid dik is. Het geeft je huid onmiddellijk een boost van een verse zuurstofrijke bloedtoevoer.

De Elemis Body Detox Skin Brush is hier ideaal voor te gebruiken. De natuurlijke cactusharen verbeteren de textuur en teint van de huid terwijl het cellulitis vermindert en de bloedsomloop bevordert.

Shop hier online

 

Bekijk hier ook een geweldige film die wij maakten met Absolution over het droogborstelen van je huid en cuppingmassage! En lees hier het artikel met informatie over alle producten;-)

 

Exfolieer om de huid te verhelderen 

Als het op een gezonde, stralende huid aankomt, dan is exfoliatie het sleutelwoord. Er zijn twee routes die je hier kunt nemen: fysisch of chemisch, of scrubs of op zuur gebaseerde formules. Het eerste kun je onder de douche doen, het tweede komt daarna. Beide werken om de dode huidcellen te verwijderen die zich op het oppervlak van het lichaam ophopen. Dofheid wordt verwijderd en de huid wordt fris en glanzend gemaakt.

Het zorgt er ook voor dat hydraterende producten bij de volgende sta goed door de huid worden opgenomen. En als je jezelf écht wil verwennen, boek dan een volledige lichaamsexfoliatiebehandeling in je favoriete salon.

De QMS Medicosmetics Active Exfoliant Body Foam is een heerlijke verwennende schuim waarin 5% zuren is opgenomen om dode huidcelletjes zacht maar effectief te verwijderen zonder te hoeven scrubben. Je brengt het schuim vijf minuten voor je gaat douchen aan op je huid, zodat het even kan intrekken. Een tot twee keer per week volstaat.

Shop hier online

 

Ook de Circadia Blue Bamboo Exfoliator For Body is een fijne, exotische lichaamsscrub die schuimt tot een romige, luxueuze schuim. Het product bevat natuurlijke bosbessenzaadjes en bamboe waarmee het zacht kan exfoliëren, reinigen en onzuiverheden verwijderen.

Zoek hier een salon bij jou in de buurt

 

Hydrateer met een serum

Nu je je huid hebt geëxfolieerd, is het tijd om hem opnieuw te hydrateren. Hier komen je serums bij kijken. Door het water- en vochtgehalte in de huid te handhaven, blijft deze er gezond en jeugdig uitzien. Zoek naar serums die rijk zijn aan hyaluronzuur.

Het iS CLINICAL Youth Body Serum is een verfrissende, lichtgewicht serum-mist die zachtjes door de huid wordt geabsorbeerd. Het biedt krachtige hydratatie en antioxiderende bescherming tegen omgevingsstressoren. De zuiverste vorm van hyaluronzuur, krachtige extracten van watermeloen, blauwe microalgen, zoethoutwortel en heilig kruid worden gecombineerd met essentiële vitamine B5 en gepatenteerde extremozymes om een unieke en effectieve formule te creëren die speciaal voor het lichaam is ontworpen.

Monique is hem aan het testen en is er lyrisch over!

Shop hier online

 

Moisturize om de huidbarrière te beschermen

Op dezelfde manier waarop je je gezichtsverzorging benadert, moet je een hydraterend serum opvolgen met een vochtinbrengende crème. Hiermee houd je vocht vast en bescherm je de huidbarrière. De huid van ons lichaam heeft het hele jaar door dagelijkse hydratatie nodig.

De Maria Galland 946 Crème Jeunesse Raffermissante Secret De Beauté is een verbeterende crème met ingrediënten voor een silhouet dat er opnieuw gevormd uitziet. De crème regenereert en verstevigt, maakt de huid glad en voller en herstelt daarnaast de soepelheid en elasticiteit. Met een verstevigend anti-aging complex van lipoproteïne, maïs papaver extract, matcha thee water, paarse bloem extract en klimop extract.

Shop hier online

 

Ben je op zoek naar een rijke vitamine-lichaamscrème met waardevolle natuurlijke ingrediënten? Ga dan voor de BABOR Spa Vitamin ACE Body Cream. Deze lichaamscrème heeft een heerlijke geur van sinaasappel, mimosa, cederhout, amber en muskus en verwent daarmee je zintuigen.

De crème bevordert de regeneratie van de huidbeschermingsbarrière met Franse katoendistel en helpt met glaucine, een effectieve werkstof uit gele papaver, het aanzicht van cellulitis te verbeteren. Ondertussen stimuleert het natuurlijke mottenboonextract, een plantaardig alternatief voor retinol, de huidvernieuwing en het huidherstel.

Shop hier online

 

Draag altijd zonnebrandcrème, lichte én getinte huidjes!

Het klinkt repetitief, maar er is geen betere manier om voor je huid te zorgen dan met een goede SPF. Het waakzaam aanbrengen van zonnebrandcrème is essentieel om de afbraak van collageen en elastine te helpen beschermen.

Zoek naar SPF’s van meer dan 30, die zijn ontworpen om de schadelijke effecten van UVA- en UVB-stralen van de zon te blokkeren en de huid te beschermen tegen zichtbare tekenen van veroudering en huidkanker. Draag het dagelijks, het hele jaar door, en gebruik opnieuw zodra je de zon ziet.

De Pascaud Sunscreen Spray SPF30 is een hydraterende spray voor het lichaam dat beschermt tegen veroudering door de zon. De spray beschermt tegen verbranding en biedt hoge bescherming tegen UVA en UVB. Je brengt de spray 20 minuten voor het zonnebaden rijkelijk aan en herhaalt dit om de twee uur.

Shop hier online

 

Gebruik de Paula’s Choice Zonnebrandcrème met SPF50 voor dagelijkse bescherming tegen de zon. Deze crème is rijk aan antioxidanten en laat geen vettig laagje op de huid achter. De lichte crème brengt makkelijk aan en is ook op het gezicht te gebruiken.

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook