Een opbouwbare, flexibele formule voor trendy wimperstijlen!

09:05 - 05:27
luistertijd 09:05 - leestijd 05:27

Afgelopen maand werd ik uitgenodigd om namens BeautyJournaal een fijne perslunch bij te wonen om de lancering van de M.A.C Stack Mascara te vieren. Deze mascara was al meer dan twee jaar in de maak en is ontworpen met als doel de nummer 1 mascaraformulering op de markt te worden. Onder het genot van een lekkere lunch, kregen we alle ins en outs over deze mascara te weten.

M.A.C’s National Make Up Artist Hannah was ook aanwezig en gaf een korte masterclass waarbij we de mascara in actie konden zien. Ook heeft M.A.C een mascara trendrapport gemaakt voor dit jaar die ik in dit artikel graag met je deel en natuurlijk zelf test met de nieuwe mascara(s).

M.A.C Stack 

De nieuwe M.A.C Stack Mascara is in twee versies uitgebracht: Mega en Micro. De mega brush is ideaal voor direct volume, langere, volle wimpers en werkt vooral goed op de bovenste wimpers. De micro brush is speciaal gemaakt voor extreme precisie en controle op kortere, dunnere wimpers. Deze variant is ideaal voor de onderwimpers.

Beide borsteltjes hebben bloembladvormige, verspringende en veelzijdige haren die zo werken dat ze ieder wimperhaartje raken. De micro brush is hierbij in formaat iets kleiner dan de mega brush. De vormgeving vind ik erg leuk en uniek. De mascara voelt daarnaast luxe en zwaar aan.

Boven de Micro Brush, onder de Mega Brush

Shop de mascara hier online

 

Stackable formule

De naam doet het al vermoeden, maar deze mascara is super stackable, ofwel opbouwbaar. Je kunt meerdere laagjes aanbrengen zonder dat het klontert, vlekt of hard wordt.

M.A.C’s make up artist Hannah raad aan om het eerste laagje niet volledig op te laten drogen, maar hem halfdroog te houden voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Doe eerst het ene oog, dan het andere oog en kom daarna weer terug voor een extra laagje. Herhaal tot je het gewenste resultaat hebt bereikt.

En als je daarna nóg meer volume wilt, geeft Hannah als tip om na gebruik nog een wimperkruller te gebruiken. Wacht hierbij wel tot de mascara iets droger is, anders zit alles onder.

Shop de mascara hier online

 

Flexibel in gebruik

Tijdens de masterclass zie ik al dat de mascara een hele flexibele formule heeft. Hij wordt namelijk niet super hard en is daardoor erg makkelijk in gebruik. Hannah geeft aan dat je zelfs ’s avonds, nadat je de mascara al de hele dag hebt gedragen, gerust nog een extra laagje aan kunt brengen zonder dat de mascara lelijk wordt. Indrukwekkend!

Lash flex polymeren zorgen ervoor dat de wimpers mooi volumineus blijven, gecoat en gekruld. Plantaardige gel met toegevoegde vitamine B5 zorgt voor dit stackable effect en draagt tevens bij aan een zachte verwijdering van de mascara. Dankzij silica en kleimineraal kaolien loopt de macara niet uit. Deze ingrediënten helpen namelijk bij de absorptie van olie, waardoor het niet vlekt.

Shop de mascara hier online

 

Mascara trends 

Volgens het trend onderzoek van M.A.C krijgen we dit jaar te maken met drie mascara trends. De winged trend voor meer volume aan de uiteindes, de floating lash trend waarbij er geen mascara op de onderwimpers wordt aangebracht en de spiked lash trend waarbij de wimpers in grotere stukken aan elkaar zijn ‘geplakt’. Ik test deze trends allemaal uit met de nieuwe M.A.C Stack Mascara’s.

Winged Lashes trend 

Voor deze look gebruik ik de mega brush. Je kunt hierbij kiezen om alleen de uiteindes van je wimpers te krullen met een wimperkruller, maar je kunt ook gewoon de uiteindes meer aanzetten met mascara en het daar in laagjes opbouwen.

Ik borstel de mascara mee naar buiten waardoor de binnenkant korter is en de uiteindes langer. Hiermee creëer je een winged effect. De mascara is heel flexibel qua textuur en vormt heel goed mee met de bewegingen die ik maak. Hij is fijn op te bouwen, maar ik gebruik niet al te veel laagjes want daarmee merk ik dat de mascara toch iets aan elkaar plakt. A little goes a long way!

Shop de mascara hier online

 

Floating Lash trend

Voor deze trend breng je alleen een klein beetje mascara aan op de bovenste wimpers, met de onderwimpers doen we niks. Omdat het hier om een natuurlijk laagje gaat gebruik ik de micro brush. Nu weten we dat de micro brush natuurlijk speciaal is gemaakt voor de onderwimpers en omdat ik nieuwsgierig ben hoe dat eruit ziet, test ik dit eerst even uit.

Ondanks het kleine borsteltje geeft de micro brush erg veel volume. Ik heb lange onderwimpers, maar hij maakt ze nóg langer. Dit lijkt mij vooral ook fijn voor mensen met kortere wimpers. De wimperharen zijn mooi gesepareerd. Ik draag op bovenstaande foto geen mascara op mijn bovenste wimpers.

Goed, tijd om de mascara er weer af te halen, want voor deze look dragen we juist géén mascara op de onderwimpers. Ik krul mijn wimpers verder niet en breng met de micro brush een klein laagje aan. De mascara geeft mooi lengte en krul en is fijn in laagjes op te bouwen zonder dat het dik of onnatuurlijk wordt.

Sommige mascara’s laten mijn onderwimpers langer lijken dan mijn bovenwimpers en dat vind ik niet mooi. Deze floating lash trend is dus zeker iets voor mij. Ik vind het resultaat mooi en natuurlijk. Love it!

Shop de mascara hier online

 

Spiked Lash trend

Voor deze trend plak je als het ware meerdere plukjes wimper aan elkaar vast waardoor er kleine ‘stekels’ ontstaan. Je kunt dit het beste doen door de punt van je mascara te gebruiken. Daarna knijp ik met mijn vingertoppen de wimperhaartjes zachtjes tegen elkaar. Het geeft een wat meer messy, editorial look.

Dit is niet helemaal mijn stijl, ik vind het er als spinnenpoten uitzien. Echter, als je wel van deze look houdt dan is deze mascara hier top voor. Hij is flexibel in omgang en geeft je de tijd om aanpassingen te doen voordat hij volledig is opgedroogd.

Mijn eindoordeel

Wat ik fijn vindt aan de M.A.C Stack Mascara is dat hij mooi draagt gedurende de dag en niet inzakt, ondanks mijn lange wimpers. Hij blijft het liftende effect houden. Het stackable idee vind ik tof en het werkt ook, maar wat mij betreft heb je niet meer dan drie laagjes nodig. Het oogt anders al snel te veel.

De mascara’s zijn beide erg fijn in gebruik en zeker aan te raden. Ze zijn goed te verwijderen en laten geen vlekken of vegen achter gedurende de dag. Ik begrijp wel dat deze mascara zo viraal is gegaan op TikTok, iedereen is er dol op!

Shop de mascara hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook