Een mooie natuurlijke haartint terugkrijgen vraagt meer ingrijpen dan je denkt

03:09 - 01:53
luistertijd 03:09 - leestijd 01:53

Een lezeres mailt ons dat ze enkele maanden geleden haar haar gekleurd had van lichtbruin met blonde lokken naar donkerbruin. Ze is nu een half jaar verder en er komt een rossige gloed doorheen.

Ze vraagt zich af of het zinvol is om het opnieuw te kleuren maar dan met een tint waarin een blauwe ondertoon zit. Gaat dat experiment lukken of kan ze toch beter naar de kapper gaan? Ze moet er niet aan denken dat ze een opzichtige uitgroei krijgt.

Wella haarkleuringsexpert Lieke Stout geeft antwoord:

Haar heeft oranje pigment

‘Je haar krijgt een rossige gloed omdat het onderliggende pigment van bruin haar ook oranje is. Als het haar door middel van invloeden van buitenaf zoals wassen, zonlicht etc. lichter wordt, zal deze oranje gloed verschijnen.

Blauw maakt koeler maar ook donkerder

Op het moment dat je een kleur gebruikt met blauw pigment zal de kleur koeler worden. Blauw is namelijk de tegenoverliggende kleur van oranje en deze heffen elkaar op. Hierdoor zie je weer een neutrale bruine kleur maar ook een donkerdere kleur. Koele kleuren ogen altijd donker namelijk.

Laat je haar professioneel lichter kleuren

Het beste is dus om naar de kapper te gaan en je haar daar lichter te laten kleuren. Het mooiste is als de kapper het haar licht bruin kan kleuren en dat je hier later nog wat highlights in kan laten zetten zodat je weer terug bent bij een gemêleerd lichter bruin.

Ontkleuring is nodig om weer bij te kleuren

Helaas kan je eerder gekleurd haar niet lichter maken met een permanente haarkleuring en dus moet de kapper de donker bruine lengten en punten oplichten met een ontkleuringsproduct. Dit kan op een hele milde manier.

Vervolgens wordt er een kleur op de aanzet aangebracht en in de lengten en haarpunten om er weer één geheel van de maken.

Verzorg de kleur goed voor langere houdbaarheid

Haar dat net ontkleurt is heeft wel weer goede verzorging nodig voor kleurbehoud en herstel van je haar. Gebruik hierna professionele haarverzorging zoals Wella Professionals Color Motion+ shampoo, conditioner en masker om de kwaliteit van je haar weer op te bouwen waardoor je langer plezier hebt van een mooie glanzende haarkleur.

Bij een volgende behandeling zou je dan kunnen kiezen voor highlights in de mooie basis die de keer er voor is gemaakt.’

Groetjes van Lieke

Als jij, als lezer van BeautyJournaal vragen hebt over je haarkleur, stel ze meteen, we zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Lieke’

Lees ook:

Lees ook