Effectieve producten die doen wat ze beloven!

08:19 - 04:59
luistertijd 08:19 - leestijd 04:59

Beautyjournaal heeft al meerdere artikelen geplaatst over Biodroga. En terecht vind ik. Ik vertel je hier mijn bevindingen.

Normaal ben ik meer gericht op merken die bij de drogist te koop zijn, daarom vind ik het geweldig om ook eens een salonmerk te kunnen testen. Ik loop best wel wat mis, merk ik😉

De verrassingen in de wereld van de salons

In de salonwereld vind je bij merken veel meer onderbouwing over de samenstelling van producten. Vaak gaan er huidartsen achter schuil die vanuit hun overtuiging, en met wetenschappelijke kennis van huid en werkzame stoffen, zijn gaan formuleren. Biodroga MD is zo’n merk.

biodroga md

Gefundeerde inzichten voor werkzame producten

Het Duitse Biodroga maakt gebruik van alle bewezen en goed werkende ingrediënten die in de huidige cosmetica aanbevolen zijn, verwerkt in formules die zeer goed worden opgenomen, zonder te irriteren. Alle overbodig stoffen zijn eruit gelaten. Dat spreekt mij erg aan! Elk product wordt door een onafhankelijk instituut getest, en pas op de markt gebracht als aan alle wensen is voldaan.

Omdat mijn huid gevoelig is en snel last heeft van rode vlekken heb ik een ultiem setje toegestuurd gekregen om te testen: starter kit Sensitive & Couperose. Vijf producten in flesjes van 50 ml tot 5 gr, genoeg voor minstens een maand gebruik.

biodroga sensitive set

Als eerste bespreek ik twee cleansingproducten. Een zachte reinigingsmelk en een verfrissende lotion.

De Mild Cleansing Milk is geschikt voor alle huidtypen, reinigt de huid maar hydrateert deze tegelijk intensief. Geen strak gevoel met deze milk! Als je zoals ik altijd een full-face make-up draagt, kan deze hydratatiekracht net iets te veel zijn, maar voor een droge huid is het prachtig. Je voelt echt dat er een laagje op je huid blijft dat verzachtend werkt.

mild cleansing milk

Wat zit erin?

Inderdaad bevat de milk veel hydraterende stoffen en vetzuren, maar ook aloë vera en enkele mooie plantaardige oliën. Geen standaard sulfaten in deze formule (SLS) maar het milde acyl glucoside. Het product bevat wel parfum en alcohol, maar deze staan richting het einde van de INCI lijst, dus in zeer kleine mate aanwezig, dus niet irriterend voor de gevoelige huid.

Shop de cleanser hier online

 

De Verfrissende lotion is kleurloos en bedoelt om eventuele achtergebleven restjes nog even te verwijderen. Voor een schoon en fris gevoel. Als ik de ingrediënten bekijk, zie ik een milde reinigende stof, aloë vera, glycerine, granaatappel extract en enkele alcohol-stoffen. Deze laatste voor de verfrissende werking en het licht ontvetten van de huid. De lotion irriteert dan ook niet en door de samenstelling droogt het de huid ook niet uit. Beide producten doen exact dus wat er beloofd wordt!

Shop de lotion hier online

 

Tijd voor verzorgende hydratatie met een concentrate

Hypersensitive restructuring concentrate Is een kleurloze, verfrissende en hydraterende gel die heel snel wordt opgenomen door de huid. Het bevat géén geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen, maar wel met een hoge concentratie van de plantenextracten van biet (bèta vulgaris) en haberlea (sterke anti-oxidanten) en een gistextract. Mijn huid voelt meteen zacht en gehydrateerd aan. Wat doet het product?

biodroga hyper sensitive

Zeer geschikt voor de gevoelige huid om deze te kalmeren en sterker te maken!

Shop het concentraat hier online

 

Anti Redness Calming Cream is een gave crème met een hele zachte, lichtgroene tint. Hierdoor wordt direct de ergste roodhuid uit je huid gehaald (rood en groen zijn complementaire kleuren, zodat groen het rode als het ware opheft). Je ziet natuurlijk geen groene waas, maar wel een direct rustiger huid.

biodroga anti redness

De crème voelt vol en rijk aan, maar wordt ook snel opgenomen. Het zit boordevol plantenextracten en plantaardige voedende oliën. Mijn huid voelt meteen gevoed en gekalmeerd aan. Wat doet het product?

Belangrijkste ingrediënt: Telangyn ™ (een peptide tegen ontstekingen)
Verdere ingrediënten:

Na vier weken gebruik moet je huid er zichtbaar minder rood uitzien, en dat kan ik bij deze bevestigen!

Shop de creme hier online

 

Even en Perfect CC cream SPF 20 anti-redness is een ‘finisher’. Een zonbeschermer en verzorgende crème inéén met een heel zachtgroene tint wederom.

biodroga md even perfect

Het is ideaal als laatste product in de verzorging van je huid, als een soort primer voor onder je make-up. Zonbescherming moet altijd, elke dag, en dan is het fijn een multifunctioneel product te kunnen gebruiken. Ook hier haalt de tint onmiddellijk de eventuele roodheid uit je huid. De crème is ook verkrijgbaar in een beige tint, om een grauwe vermoeide huid op te lichten.

Wat zit erin?

Naast synthetische zonfilters enkele plantaardige extracten en -oliën, anti-oxidanten zoals vitamine E en C, siliconen, maar ook parfum, geurstoffen en alcohol, maar minimaal aanwezig. Normaal ben ik erg gevoelig voor parfum in crèmes, maar hier heb ik er geen last van. Een heel fijn alles-in-één product!

Shop de Even Perfect creme hier online

 

rosa calming serum

Anti-redness Rosa Calming Serum met tetrapeptide Telangyn ™ is hèt product voor de rood-gevoelige huid. De speciaal voor de couperose huid ontwikkelde peptide gaat het onstekingsproces tegen in de haarvaatjes. Aanvullende ingrediënten zoals quercetine, rutine, paardenkastanje – en druivenpitextract versterken de haarvaatjes en salicine zorgt ervoor dat de haarvaatjes weer normaal (minder zichtbaar) werken.

harriet biodroga

Het serum is een kastanjekleurige doorzichtige gel die snel wordt opgenomen in de huid. Ik breng het ook aan op de zijkanten van mijn hals en decolleté waar mijn huid altijd rood is. Na enkele weken consistent gebruik moet de roodheid afnemen, en dat is echt zo. Als je dus iets zoekt dat echt helpt bij een couperose huid is dit product aan te raden!

Shop het serum hier online

 

Dit is mijn eindconclusie:

Biodroga MD is een merk zonder overbodige toevoegingen en zonder onzin-claims. De producten werken en doen wat er beloofd wordt. De zachte groene tint in de crèmes vind ik een slimme vondst om de huid meteen rustiger te laten ogen. Dit vind ik dan ook de twee toppers in het setje. Ik zeg: kopen!

stralende huid

Bekijk hier nog eens Monique’s video reportage over haar Biodroga MD behandeling:

Lees ook:

 

Lees ook